Ο Kit Harington εξηγεί πως το Game Of Thrones επηρέασε την ψυχική του υγεία

“Είχα μερικές δυσκολίες με την ψυχική μου υγεία μετά το Thrones, αλλά και κατά την διάρκεια του τέλους του, για να είμαι ειλικρινής.” αποκάλυψε
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 04/08/2021 - 12:15

Το Game of Thrones επηρέασε τον 34-χρονο ηθοποιό περισσότερο από ότι ίσως φαντάζονται οι φαν της σειράς. Σε μια συνέντευξη στο The Jess Cagle Show του SiriusXM μίλησε ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά τον επηρέασε σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο και είχε μια “ευθεία” συμμετοχή στις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε ψυχολογικό επίπεδο, τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά το τέλος της σειράς. “Είχα μερικές δυσκολίες με την ψυχική μου υγεία μετά το Thrones, αλλά και κατά την διάρκεια του τέλους του, για να είμαι ειλικρινής.” αποκάλυψε. “Νομίζω ότι η αιτία ήταν αποκλειστικά η φύση της σειράς και τα όσα είχα περάσει στην διάρκεια των ετών που την φτιάχναμε.”
 


 

Όταν βγήκε στον αέρα η τελευταία σεζόν της σειράς το 2019, υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Harington, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για 8 σεζόν στην σειρά, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κάποιο κέντρο ευζωίας και ψυχικής υγείας. Είπε στον Cagle ότι αφού έκανε την θεραπεία του, έκανε ένα βήμα πίσω όσον αφορά την καριέρα του “για να συγκεντρωθεί στον εαυτό του” και να αποφασίσει πως θα ήθελε να συνεχίσει στην πορεία. “Είμαι πραγματικά ευτυχής που το έκανα αυτό” δήλωσε μετά.

Ο Harington μιλούσε από καιρό για την επίδραση που είχε η σειρά στην υγεία του. Το 2019, πριν από την τελική σεζόν της σειράς, είχε πει ξανά στο Variety, ότι τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα για εκείνον όταν ο χαρακτήρας του σκοτώθηκε στην πέμπτη σεζόν. “Η πιο σκοτεινή περίοδος για εμένα ήταν όταν όλη η υπόθεση της σειράς επικεντρώθηκε στον θάνατο του Τζον και στην επιστροφή του στην ζωή”, προσθέτοντας ότι η πίεση που ένοιωθε ήταν πολύ μεγάλη όταν η αβέβαιη μοίρα του χαρακτήρα που ενσάρκωνε έγινε κεντρικό ζήτημα της σειράς.
 


 

“Όταν γίνεσαι το κεντρικό πρόσωπο που συγκεντρώνει όλη την αγωνία μιας σειράς τόσο τεράστιας, η ένταση που λαμβάνεις είναι γ@μένα τρομακτική” συνέχισε. “Όλες σου οι νευρώσεις – κι εγώ είμαι τόσο νευρωτικός όσο ο κάθε ηθοποιός – μεγεθύνονται από το επίπεδο αυτό της προσοχής.” Αυτή ήταν και η εποχή που ο Harington ξεκίνησε αγωγή ψυχικής υγείας. “Δεν ήταν μια πολύ καλή περίοδος της ζωής μου. Σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να νοιώθω ως ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο, ενώ στην πραγματικότητα ήμουν πολύ ευάλωτος.” Αν και ένοιωθε πραγματικά τυχερός με όλη αυτήν την επιτυχία, είχε επίσης πάρα πολύ μεγάλο το αίσθημα της αμφιβολίας. “Πίστευα πραγματικά ότι ίσως και να μην ήμουν ικανός ακόμα και να παίξω τον ρόλο μου” συμπλήρωσε.

Οι αρνητικές κριτικές που λάμβανε τότε η σειρά, είχαν κι αυτές κακή επίδραση πάνω του όπως και οι υπερβολικές απαιτήσεις του ρόλου του τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Είχε πει στο Variety, ότι οι κριτικοί αποκαλούσαν τον χαρακτήρα του στην σειρά “βαρετό”. “Αυτό με επηρέασε μετά από λίγο καιρό, γιατί σκεφτόμουν “Τον αγαπώ. Είναι δικός μου και μου αρέσει να τον υποδύομαι”. Στην πορεία, σταμάτησε να διαβάζει τις κριτικές και όσο πλησίαζε το τέλος της σειράς, έκανε “ειρήνη” με τον εαυτό του και την απόδοσή του ως ηθοποιός. “Έφτασα σε ένα σημείο όπου δέχτηκα  ότι αυτό είναι το ικανοποιητικότερο επίπεδο ευχαρίστησης που μπορώ να έχω παίζοντας τον Τζον” είπε.

Όταν ο Kit Harington ήταν τελικά έτοιμος να ξαναγυρίσει στην ηθοποιία, αφού έλαβε την βοήθεια που χρειαζόταν και έκανε το διάλειμμα του, βρήκε τον COVID-19 μπροστά του. “Ακριβώς την στιγμή που άρχισα να επιθυμώ να επιστρέψω στην δουλειά, χτύπησε η πανδημία” είπε στην ίδια συνέντευξη. Τελικά, όλος αυτός ο επιπλέον χρόνος ξεκούρασης, του έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα. “Δεν χρειάζεται να ζεις μόνιμα με έντονο τρόπο” είπε. “Γιατί να μην κάνεις κάτι ανάλαφρο; Γιατί να μην κάνεις κάτι χαρούμενο και ελαφρύ;” Το αποτέλεσμα; Ένας ρόλος στην δεύτερη σεζόν του Modern Love, που θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime στις 6 Αυγούστου.

Πηγή: oneofus.gr

modern_love_season_2_trailer_2021_kit_harington