Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Υποβλήθηκε με επιτυχία σε τοποθέτηση στεντ

Πέμ, 04/11/2021 - 09:43

Με επιτυχία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε τοποθέτηση στεντ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάτταν και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η επέμβαση κρίθηκε αναγκαία μετά το σπινθηρογράφημα και τις αλλες εξετάσεις που έγιναν και εχθές κατά την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στο ίδιο νοσοκομείο.

Από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ανησυχία καθώς ήταν ένα πρόβλημα που ο ίδιος γνώριζε και το στεντ θα έμπαινε κάποια στιγμή. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε πολύ καλή διάθεση το πρωί της Τετάρτης και ενδεικτικό της γενικότερα καλής κατάστασης της υγείας του είναι ότι το πρόγραμμα του έγινε κανονικά και είχε μια σημαντική επαφή καθώς συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, με τον οποίο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με το Δημαρχείο ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν και το θέμα των φυλετικών και των κοινωνικών διακρίσεων.