Ξενοδοχείο της Γερμανίας άνοιξε μόνο για τον βασιλιά της Ταϊλάνδης και το χαρέμι του

Τρί, 24/03/2020 - 20:56

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Sonnenbichl στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν της Βαυαρίας είναι ένα από τα πολλά που έπρεπε να κλείσει λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Χάρη, όμως, σε μια ειδική άδεια, φιλοξενεί τώρα εκλεκτούς καλεσμένους: τον βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν, ο οποίος νοίκιασε ολόκληρο το κτίριο, το 20μελές χαρέμι του και μέλη της συνοδείας του. 

Για την κοινότητα  του Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ισχύει επί του παρόντος, όπως και σε όλη τη Βαυαρία, απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όλες οι πίστες του σκι είναι κλειστές στο χειμερινό θέρετρο. Αλλά με την πισίνα, τη σάουνα και τη μονάδα ευεξίας, που διαθέτει το ξενοδοχείο ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης - ο οποίος ονομάζεται επίσης και Ράμα Χ - μπορεί να περάσει καλά και μέσα στο ξενοδοχείο.

Αν και πάνω από 100 μέλη της συνοδείας του επέστρεψαν στην Μπανγκόνγκ, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ωστόσο κάποιοι εθεάθησαν να κάνουν ποδήλατο εν μέσω γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Βαυαρία.

«Η περιφερειακή διοίκηση του Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ενέκρινε  για το Grand Hotel Sonnenbichl μια εξαίρεση, επειδή οι επισκέπτες είναι μια ενιαία, ομοιογενής ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υπόκειται σε εναλλαγές προσώπων», δήλωσε εκπρόσωπός του στα ΜΜΕ.

Στο ερώτημα για τις βόλτες που κάνει η συνοδεία του η απάντηση ήταν «Δεν γνωρίζουμε για κορωνοϊό», εννοώντας ίσως ότι ειδικά αυτοί δεν έχουν προσβληθεί, αφού οι υπόλοιποι έχουν επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την Bild. Το ξενοδοχείο πάντως είναι κλειστό για τους συνήθεις επισκέπτες.    

Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται απλώς: «Παρακαλείσθε να δείξετε κατανόηση για το γεγονός ότι λόγω της μεγάλης μας πληρότητας, είναι δυνατή η διάθεση μόνο μεμονωμένων δωματίων». Ένα αίτημα για κράτηση που έκαναν διάφορα ΜΜΕ παρέμεινε πάντως αναπάντητο μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι .

Αναπάντητο παραμένει επίσης το ερώτημα γιατί ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης μετακομίζει στο ξενοδοχείο αυτό και γιατί και επέλεξε το Γκάρμις- Πάτενκιρχεν ως τόπο διαμονής. Ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν αγαπά τη Βαυαρία και αγόρασε πριν από χρόνια μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Στάρνμπεργκ για να περνάει εκεί το χρόνο του με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Σουτίντα, αλλά και με τις γυναίκες του χαρεμιού του.

Δεδομένου ότι στη Βαυαρία υπάρχουν σημαντικά περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, δεν μπορεί να είναι ο φόβος του που οδηγεί τον Ράμα Χ στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν.

Η Ταϊλάνδη δεν έχει πληγεί ακόμη σοβαρά από την κρίση του κορονοϊού. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα (στοιχεία τις 22ας Μαρτίου) και ένα θάνατο στο βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ