Πόσα ξέρεις από αθάνατες παλιές ελληνικές ταινίες;

Τετ, 08/05/2019 - 14:45
σκηνή από την ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" - Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, αιώνες ολόκληροι, αν καταφέρει να επιζήσει το ανθρώπινο είδος (γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο) οι παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες θα παραμείνουν αθάνατες. Κι αν το καλοσκεφτείς θα σου δημιουργηθεί η απορία: γιατί; Μπροστά στην ποιότητα των σημερινών ταινιών οι παλιές ελληνικές ταινίες είναι πολύ κατώτερες. Ακόμη, πολλές φορές τα σενάρια δεν έχουν την πλοκή και την δράση των σημερινών σεναρίων. Γιατί λοιπόν ακόμη όλοι μιλούν γι αυτές;

Για δύο λόγους

Ο πρώτος και ο σημαντικότερος, είναι επειδή οι ηθοποιοί οι οποίοι έπαιζαν δεν ήταν τυχαίοι, ήταν σπάνια ταλέντα που μια φορά γεννιούνται. Και μην μου πείτε πως μπορεί κάποιος σημερινός ηθοποιός να συγκριθεί με την Βουγιουκλάκη, τον Παπαμιχαήλ ή τον Παπαγιαννόπουλο!

Ο δεύτερος εξίσου σημαντικός, είναι επειδή όλα τα παιδιά από την δεκαετία του σαράντα έως την δεκαετία του ενενήντα, έχουν να θυμούνται τις παλιές ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες με πολύ αγάπη, καθώς ότι έχουμε να θυμόμαστε από τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια μένει αξέχαστο κι έπειτα τις πέρασαν στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Υπάρχουν κι άλλοι αμέτρητοι λόγοι, επειδή οι ταινίες είναι κωμικές, ευχάριστες, με νοήματα…

Αν θέλετε λοιπόν να τεστάρετε τις γνώσεις για το πόσα ξέρετε από αθάνατες παλιές ελληνικές ταινίες, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε! Στο τέλος βέβαια μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε το αποτέλεσμα σας και να μοιραστείτε το κουίζ μαζί με τους φίλους σας!

Ώρα για κουίζ!

Α.Τ.