Χίος, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Despacito, το πιο διάσημο τραγούδι...μέχρι να βγει το επόμενο

Τρί, 18/07/2017 - 03:00

Το "Despacito" είναι το πιο διάσημο τραγούδι σε όλη την υφήλιο. Το ακούν όλοι παντού και πάντα και ο εξωφρενικά τρελός του ρυθμός τους έχει μαγέψει.

Όμως για σκεφτείτε... έτσι δεν κάναμε και με το ταργούδι "Η πιο ωραία στην Ελλάδα", ή με το διάσημο "Dab"; Ναι, έτσι κάναμε και είχαμε ξετρελαθεί με αυτά τα τραγούδια, τα ακούγαμε συνέχεια και λέγαμε πως ήταν φανταστικά. Μέχρι που βγήκε το "Despacito" και όλα αυτά πήραν στην κυριολεξία... "σύνταξη". Γιατί έτσι γίνεται με όλα τα σύγχρονα τραγούδια. Κάνουν για δυο, τρεις μήνες πάταγο, ώσπου να βγει το επόμενο. Και μετά λίγοι τα θυμούνται. Και ξανά θα περάσει η μόδα του επόμενου και θα βγει κάποιο άλλο.

Έτσι γίνεται όμως με όλα τα τραγούδια; Όχι. Γιατί υπάρχουν κάποια τραγούδια τα οποία θα περάσουν πενήντα, εξήντα χρόνια κι ακόμα θα τραγουδιούντε. Αυτά είναι τα κλασικά τραγούδια. Π.χ. το "Σαράντα Παλληκάρια" δεν ξεχάστηκε ποτέ, όπως και τόσα άλλα, που χρόνια για χρόνια τραγουδιούται και ποτέ δεν θα ξεχαστούν.

Μα, θα μου πείτε, ποιος τα ακούει πια αυτά; Μα βέβαια, εσείς ακούτε όλα τα εποχιακά, τα πρωτοπόρα, σαν το "Despacito". Τα κλασικά τραγούδια όμως τραγουδάνε οι παππούδες σας. Και αυτά τραγουδούν και τα σχολεία σας. Αλλά όχι. Αυτά δεν τα τραγουδάει η σημερινή νεολαία. Η σημερινή νεολαία προτιμά το "Despacito" και το ακατάλληλό του βίντεο...

 

Α.Τζου

Σχετικά άρθρα