Αφγανοί καλλιτέχνες δημιουργούν τοιχογραφία για τον Τζορτζ Φλόιντ- Σε τείχος προστασίας από τις εκρήξεις

Ο Τζόρτζ Φλόιντ είναι παγκόσμια φιγούρα, λένε
Σάβ, 13/06/2020 - 03:24
afganistan-toixografia-floyd

Καλλιτέχνες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν ζωγράφισαν μια τοιχογραφία του Τζορτζ Φλόιντ σε ένα τείχος προστασίας από τις εκρήξεις, ενώνοντας τη φωνή τους με τις παγκόσμιες διαδηλώσεις για την φυλετική αδικία και την αστυνομική βαρβαρότητα. Μια ομάδα από Αφγανούς καλλιτέχνες δημιούργησαν την τοιχογραφία σε ένα από τα πολλά τείχη που υπάρχουν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να προστατεύουν από τις εκρήξεις.

«Ο Τζορτζ Φλόιντ είναι παγκόσμια φιγούρα τώρα και σκοτώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του μαύρου δέρματός του», δήλωσε ο Αφγανός καλλιτέχνης Mehr Aqa Sultani, μέλος της τοπικής ακτιβιστικής ομάδας ArtLords που ζωγράφισε την τοιχογραφία.

«Θέλουμε να πούμε «όχι» στις διακρίσεις, διότι οι διακρίσεις δεν έχουν κανένα όφελος».

Η ArtLords έχει έντονη παρουσία στην Καμπούλ, ζωγραφίζοντας μηνύματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ειρήνης στα πολλά τείχη που έχουν ανεγερθεί για να προστατεύσουν τα κτίρια από μαχητικές βόμβες.

Δίπλα στην τοιχογραφία του Φλόιντ, η ομάδα ζωγράφισε έναν άνδρα με τα χέρια τεντωμένα ενάντια στην ιρανική σημαία, μία αναφορά στις φερόμενες καταχρήσεις από την ιρανική αστυνομία και τους συνοριοφύλακες κατά των Αφγανών μεταναστών και προσφύγων τους τελευταίους μήνες.

 

Με πληροφορίες του Reuters/Wionews