Θες να πουλήσεις τα βιβλία σου; 3 εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν

Παρ, 15/10/2021 - 15:02

Από τη μία, έχουμε ένα συναισθηματικό δέσιμο με τα βιβλία μας.

Από την άλλη, υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να ξεφορτωθούμε κάποια από αυτά.

Ο λόγος; Μπορεί να μην χωράνε άλλα βιβλία στο σπίτι μας.

Μπορεί κάποιος να μάς έκανε δώρο ένα βιβλίο, που ήδη έχουμε.

Μπορεί να έπεσε στα χέρια μας ένα βιβλίο που το ξεκινήσαμε και τελικά καταλάβαμε ότι δεν μάς αρέσει και δεν πρόκειται να το τελειώσουμε ποτέ. 

Βέβαια, λυπόμαστε και να τα πετάξουμε. Είναι προτιμότερο να τα δώσουμε σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει και θα τα διαβάσει. Και, φυσικά, δεν θα λέγαμε όχι αν μπορούσαμε να βγάλουμε και κάτι από αυτό. Τρόπος να το κάνουμε υπάρχει.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν εφαρμογές που σου επιτρέπουν μόνο με τη βοήθεια του κινητού σου να πουλήσεις όσα βιβλία σου θέλεις σε άλλους χρήστες:

1. Sell Back Your Book

Η εφαρμογή σε βγάζει από τον κόπο της αναζήτησης αγοραστών. Ουσιαστικά η ίδια αγοράζει τα παλιά σου βιβλία και μετά τα πουλάει. Εσύ απλά χρειάζεται να σκανάρεις το barcode του βιβλίου. Εκείνοι θα σου δώσουν μία εκτίμηση για την τιμή του και, αν σου κάνει, θα το στείλεις μέσω FedEx στις αποθήκες τους. Βέβαια, θα πρέπει να έχεις υπόψιν ότι ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για βιβλία γραμμένα στα αγγλικά. 

2. BookScouter

Η εφαρμογή σου ζητάει να σκανάρεις το barcode του βιβλίου, που θες να πουλήσεις. Ωστόσο, δεν θα σου δώσει η ίδια τιμή, για να το αγοράσει. Είναι ένα είδος διαμεσολαβητή. Θα σου βγάλει όλες τις προσφορές που υπάρχουν για το συγκεκριμένο βιβλίο από άλλες πλατφόρμες και ιστοσελίδες. Η πρότασή μας, προφανώς, είναι να πουλήσεις σε αυτόν που σου δίνει τα περισσότερα. 

3. Depop

Η εφαρμογή, βέβαια, δεν ασχολείται μόνο με τα βιβλία, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή αν θες να πουλήσεις απευθείας στον αγοραστή χωρίς διαμεσολαβητές. Στήνεις τον λογαριασμό-κατάστημά σου και βάζεις τα βιβλία σου με όσο καλλιτεχνικές ή απλές φωτογραφίες εσύ θες. Και, φυσικά, εσύ ο ίδιος ορίζεις τις τιμές.