Αυτό είναι το νέο Fiat Topolino!

Πέμ, 01/06/2023 - 07:58

Φτιαγμένο στην πόλη για την πόλη, το Topolino επεκτείνει την κινητικότητα και την ελευθερία και στους νεότερους πελάτες.

Η πρώτη γενιά ήταν στη γραμμή παραγωγής της Fiat από το 1936 έως το 1955, κοινώς γνωστό ως “Topolino”, εφηύρε κυριολεκτικά την ιδέα της κινητικότητας για τους ανθρώπους.

Έτσι και το νεό μοντέλο προορίζεται για την πόλη και τους ανθρώπους που αναζητούν μια βιώσιμη και φρέσκια λύση μετακίνησης, ταιριάζοντας με την αποστολή της FIAT να παρέχει λύσεις βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη, οι οποίες είναι προσβάσιμες σε όλους.

Προς το παρόν η Fiat δεν έχει δώσει περισσότερα στοιχεία πέρα από την εικόνα που βλέπετε και που μας δείχνει ένα αυτοκινητάκι στο μέγεθος του Citroen Ami. Στο συγκεκριμένο βλέπουμε μία concept έκδοση που δεν έχει πόρτες και που η οροφή είναι μαλακή.

Αργότερα  θα δούμε και το μοντέλο παραγωγής που θα έχει ελάχιστες διαφορές και που θα έχει τα ίδια μηχανικά μέρη με τα άλλα δύο «μικρά» του Ομίλου Stellantis.

Πιθανότατα θ μοιράζεται τον ηλεκτροκινητήρα των 8,5 ίππων και την μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh, με μια περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 45 χλμ./ώρα και αυτονομία 70 χιλιομέτρων.

Η Fiat, έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα στην εξέλιξη των νέων μοντέλων της και αυτό που έχουμε δει ως τώρα είναι η αξιοποίηση του παρελθόντος της και των μοντέλα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτό.