Τι ψάχνουν οι Έλληνες στο Google εν μέσω πανδημίας - Οι κορυφαίες αναζητήσεις παγκοσμίως

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 08/05/2020 - 16:20
google_trends

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, ο κόσμος βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο Google για να αντλήσει σχετικές πληροφορίες.

Τα Google Trends έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για όσα αναζητούν οι χρήστες στην πλατφόρμα τους εν μέσω πανδημίας με Zoom, επιδόματα και Tiger King να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία θέματα παγκοσμίως.

Οι αναζητήσεις για το Zoom αυξήθηκαν τους τελευταίες τρεις μήνες, καθώς εργασία, εκπαίδευση και επικοινωνία γίνεται για πολλούς πλέον από το σπίτι με την χρήση λογισμικού για τηλεδιασκέψεις.

Το Tiger King βρέθηκε επίσης στις κορυφαίες αναζητήσεις του Google με εκατομμύρια κόσμου να ιντριγκάρεται από τον Joe Exotic της επιτυχημένης σειράς του Netflix. Επίσης στο επίκεντρο των αναζητήσεων βρέθηκαν και ερωτήσεις όπως «πώς φτιάχνω μάσκα», «πώς φτιάχνω αντισηπτικό για τα χέρια» και «πώς να κουρευτώ».

«Τα trends στις αναζητήσεις αποκαλύπτουν τι πραγματικά ενδιαφέρει τον κόσμο και τι θέλουν να μάθουν», σχολίασε ο Simon Rogers, data editor της Google.

Όπως εξήγησε, οι αναζητήσεις φαίνεται να χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες: τις υγειονομικού ενδιαφέροντος σχετικά με την συναισθηματική ή/και φυσική κατάσταση εν μέσω καραντίνας και εκείνες που αφορούν σε καθημερινές δραστηριότητες και εύρεση ενασχόλησης μέσα στο σπίτι.

Στη διάρκεια του lockdown αυξήθηκαν επίσης οι αναζητήσεις σχετικά με τον χορό, με τους χρήστες να ψάχνουν παράλληλα τρόπους να βελτιώσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Τέλος, ερωτήσεις όπως «πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα» και «ποιες χώρες έχουν εξομαλύνει την καμπύλη» αποδείχθηκε πως απασχολούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τι ψάχνουν οι Έλληνες

Στην Ελλάδα, ο κορωνοϊός και το 13033 φαίνεται πως μονοπώλησαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα το ενδιαφέρον των χρηστών, με την εκπαίδευση να κατέχει επίσης ιδιαίτερα υψηλή θέση στις κορυφαίες αναζητήσεις ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που έψαξαν τρόπους για να φτιάξουν τσουρέκι και κουλουράκια.

Τέλος, σχετικά με τον κορωνοϊό, οι Έλληνες θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη γειτονική Ιταλία, τα νέα μέτρα αλλά και τα συμπτώματα της νόσου.