Η μαγευτική φωτογραφία του National Geographic με το φεγγάρι πάνω από την Ακρόπολη

Το National Geographic επαναφέρει μία φωτογραφία του 2018 και γνωστοποιεί μέσω Instagram το άνοιγμα της Ακρόπολης
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 19/05/2020 - 01:16
acropoli-nat-geographic

Με μία παλιότερη φωτογραφία, όπου η πανσέληνος ανατέλλει πάνω από την Ακρόπολη, το National Geographic χαιρέτισε το σημερινό άνοιγμα του εμβληματικού μνημείου.

Το National Geographic, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του Muhammed Muheisen, βραβευμένου δύο φορές με Pulitzer, για να γνωστοποιήσει στους αναγνώστες του το άνοιγμα της Ακρόπολης και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας.

Στη φωτογραφία του Muhammed Muheisen αποτυπώνεται η τελευταία πανσέληνος του 2018. Η φωτογραφία είχε χρησιμοποιηθεί και τότε από το National Geographic και είχε γίνει viral.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά κατά το ξέσπασμα της πανδημίας που το National Geographic χρησιμοποιεί μία αθηναϊκή φωτογραφία του Muhammed Muheisen. Πριν από μία εβδομάδα περίπου, μία εικόνα από τα έρημα Αναφιώτικα, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ιστορικού εντύπου στο Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην Ελλάδα, άνοιξαν ξανά οι αρχαιολογικοί χώροι.

Με αφορμή την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και την παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε το πρωί στην Ακρόπολη, όπου ξεναγήθηκε από την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Το άνοιγμα της Ακρόπολης απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ θεωρώντας το εμβληματικό της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.