Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να χρεώνει κάποιους χρήστες του Twitter

Χρέωση στους εμπορικούς και κυβερνητικούς λογαριασμούς
Τετ, 04/05/2022 - 21:34

Μία από τις πρώτες αλλαγές που φαίνεται ότι θα φέρει ο Έλον Μασκ στο Twitter είναι χρέωση στους εμπορικούς και κυβερνητικούς λογαριασμούς.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του μεγιστάνα, ο οποίος έγινε κάτοχος της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «το Twitter θα είναι πάντα ελεύθερο για απλούς χρήστες, αλλά ίσως υπάρξει μία μικρή χρέωση για εμπορικούς/κυβερνητικούς χρήστες».

«Μερικά έσοδα είναι καλύτερα από το τίποτα» είπε σε δεύτερο tweet. 

Ο Μασκ επένδυσε 21 δισ. από την προσωπική του περιουσία για την εξαγορά, ενώ τα εναπόμεινα κεφάλαια προήλθαν από δάνεια. 

Οι αλλαγές που σχεδιάζει

Σε μία σειρά από tweet το τελευταίο διάστημα, ο Μασκ έχει αφήσει υπαινιγμούς πως έρχεται μία σειρά από αλλαγές στη δημοφιλή πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων στους αλγορίθμους, που ορίζουν το περιεχόμενο που εμφανίζεται στους χρήστες. 

Έχει, επίσης, κηρύξει πόλεμο κατά των spambot αλλά και έχει βάλει στόχο να κάνει αυθεντικοποίηση των λογαριασμών που ανήκουν σε πραγματικά πρόσωπα. 

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε πληροφορία πως ο Μασκ θα επιχειρούσε να περιορίσει τα κόστη, με ένα από τα βήματα να είναι οι μειώσεις στους μισθούς των διευθυντικών στελεχών. Ακόμα, φέρεται να σχεδιάζει αύξηση εσόδων βγάζοντας κέρδη από tweets που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες ή γίνονται viral, μεταξύ άλλων. 

Στο ετήσιο Met Gala στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα ήθελε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του αμερικανικού πληθυσμού να χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Το Twitter έχει 229 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες παγκοσμίως.

Σε tweets, που στη συνέχεια διαγράφηκαν, ο Μασκ πρότεινε αλλαγές και στην premium συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας, το Twitter Blue, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης των διαφημίσεων και της παροχής δυνατότητας πληρωμής με το κρυπτονόμισμα dogecoin.

Με πληροφορίες από Guardian