Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου

Συμβουλές για να οργανώσετε έξυπνα το παιδικό δωμάτιο για να μοιάζει μεγαλύτερο και να μην περιορίζει τις δραστηριότητες του παιδιού
Τρί, 09/02/2021 - 16:08

Καθώς τα σχολικά χρόνια πλησιάζουν, θα πρέπει να διαμορφώσετε έτσι τον χώρο, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του παιδιού μελλοντικά. Θα πρέπει να έχει το παιδί ένα άνετο γραφείο, ώστε να διαβάζει και να παίζει, και ένα βολικό κρεβάτι που δεν θα χρειαστεί να αντικατασταθεί σε μερικά χρόνια. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται συμβουλές για να οργανώσετε έξυπνα το παιδικό δωμάτιο για να μοιάζει μεγαλύτερο και να μην περιορίζει τις δραστηριότητες του παιδιού.

1. Προτιμήστε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ή κουκέτα
 

exypni-diakosmisi-mikroy-paidikoy-domatioy0

Είναι η ιδανική επιλογή, αν χρειαστεί να μοιραστούν δύο παιδιά ένα δωμάτιο. Επιπλέον, η κουκέτα θα δημιουργήσει αρκετό χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε γραφείο ή και συρτάρια. Μπορείτε, ακόμη, για να αποφύγετε τη σκάλα να επιλέξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι αντί για κουκέτα. Επιλέξτε ένα με πολλά συρτάρια, όπου θα μπορείτε να αποθηκεύετε τα ρούχα και τα παιχνίδια του παιδιού.

2. Διαλέξτε απαλά και φωτεινά χρώματα για τον τοίχο
 

exypni-diakosmisi-mikroy-paidikoy-domatioy1

Ένα κοινό μυστικό για να κερδίσετε χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο είναι να αφήσετε το φυσικό φως να ταξιδέψει στον χώρο. Αν το δωμάτιο διαθέτει μεγάλα ανοίγματα, αποφύγετε το κλείσιμό τους με σκούρες και βαριές κουρτίνες. Απαλά χρώματα και ζεστές αποχρώσεις θα φωτίσουν το δωμάτιο, κάνοντάς το να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Επίσης, ένα μικρό παιδικό δωμάτιο είναι προτιμότερο να μην περιλαμβάνει πολύ έντονα χρώματα. Αφενός θα αδικήσουν τον χώρο και αφετέρου ενδέχεται να μην αρέσουν στο παιδί όταν μεγαλώσει.
 
3. Συνδυάστε το γραφείο με μια βιβλιοθήκη
 

exypni-diakosmisi-mikroy-paidikoy-domatioy2

Το γραφείο του παιδιού πρέπει να είναι ένας χώρος δημιουργίας. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί κατάλληλη οργάνωση. Συνδυάστε το γραφείο με αρκετά ράφια και ντουλάπια που θα λειτουργούν σαν βιβλιοθήκη.

Tip: Προτιμήστε την τοποθέτηση ταπετσαρίας αντί του ελαιοχρωματισμού για την ανακαίνιση του παιδικού δωματίου, καθώς είναι μία οικονομική και εύκολη λύση. 

4. Τοποθετήστε ανοιχτά ράφια στον τοίχο
 

exypni-diakosmisi-mikroy-paidikoy-domatioy3

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που καθορίζει το πόσο άνετο και λειτουργικό είναι ένα δωμάτιο είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Ακόμα και ένα πολύ μικρό παιδικό δωμάτιο, αν σχεδιαστεί σωστά, δεν πρόκειται να το περιορίσει καθόλου. Όσο περισσότερος χώρος υπάρχει στο πάτωμα τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται το δωμάτιο και τόσο πιο άνετα θα μπορεί το παιδί να απλώνει τα παιχνίδια του στον χώρο. Μία πολύ καλή λύση αποθήκευσης, λοιπόν, είναι τα ανοιχτά ράφια. Είναι πολύ βολικά διότι επιτρέπουν τον εύκολο εντοπισμό του περιεχομένου τους και ταυτόχρονα την εξοικονόμηση πολύτιμου χώρου.
 
5. Επιλέξτε μία ντουλάπα με συρόμενες πόρτες και καθρέφτες
 

exypni-diakosmisi-mikroy-paidikoy-domatioy4

Η συρόμενη πόρτα είναι ιδανική σε έναν μικρό χώρο, είτε αυτό είναι το παιδικό δωμάτιο, είτε είναι ένα πολύ μικρό μπάνιο. Όσο για τους καθρέφτες, είναι γνωστό κόλπο για να μοιάζει μεγαλύτερος ένας χώρος. Όπως τα φωτεινά χρώματα, έτσι και οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, αφήνοντάς το να ταξιδέψει στον χώρο. Έτσι το δωμάτιο μοιάζει πολύ πιο άνετο και χαρούμενο.

 

Πηγή: Douleutaras.gr