3 πανεύκολες σοκολατένιες συνταγές με μόνο τρία υλικά

Παρ, 16/06/2023 - 13:07

Πόσες φορές σας έχει πιάσει μία λιγούρα για κάτι σοκολατένιο; Υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω που απαιτούν χρόνο και υλικά για να τις υλοποιήσουμε. Υπάρχουν όμως και μερικές οι οποίες χρειάζονται την ελάχιστη προσπάθεια και μόλις τρία υλικά για ένα όμορφο επιδόρπιο το οποίο όχι μόνο μπορεί να κατευνάσει τις ξαφνικές σας λιγούρες, αλλά και να εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένεια σας. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

Σοκολατένιο παγωτό με τρία υλικά
 

Photo a plate of chocolate ice cream scoops with chocolate sauce on light background
 

Θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 480 ml ή δύο φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 60 γρ. ή ½ του φλιτζανιού κακάο
  • Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός ή επιτραπέζιο μίξερ ώσπου να γίνει σαντιγί.

2. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ ή ένα οποιοδήποτε μακρόστενο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

4. Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια ή χωνάκια παγωτού πασπαλίζοντας με σταγόνες ή τρούφα σοκολάτας.

Μους σοκολάτας με τρία υλικά
 

Photo chocolate paste in bowl
 

Θα χρειαστείτε:

  • 360 γρ. ή 1 φλιτζάνι και 1/2 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 60 γρ. ή 1/2 του φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
  • 25 γρ. ή 1/4 του φλιτζανιού κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός ή επιτραπέζιο μίξερ ώσπου να αποκτήσετε μία κρεμώδη σύσταση. Προσέξτε να μην γίνει η κρέμα γάλακτος σαντιγί και να σταματήσετε το χτύπημα ακριβώς πριν να γίνει.

2. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το κακάο και ανακατέψτε. Προαιρετικά προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας.

3. Μεταφέρετε σε μπολάκια ή ποτήρια και σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε στο ψυγείο για μεταγενέστερη κατανάλωση.

Σοκολατένια τρουφάκια με τρία υλικά
 

Photo concept of sweets with truffles on white background
 

Θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 120 ml ή 1/2 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • Κακάο

Εκτέλεση:

1. Λιώστε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί.

2. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου, ή γρηγορότερα αποτελέσματα τοποθετείστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

3. Με ένα κουτάλι πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και με τα χέρια σας πλάστε μικρές μπάλες.

4. Κυλήστε τις μέσα στο κακάο ώσπου να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια και σερβίρετε.

alithia.gr