Κλασική και... πειραγμένη λεμονάδα

Πως γίνεται όμως η σπιτική λεμονάδα και είναι άραγε εύκολο να την φτιάχνουμε όλη την ώρα;
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/06/2021 - 14:52

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ, με τα ζεστά του απογεύματα, που όλο θέλουμε κάτι να πιούμε να μας δροσίσει κι όλο ψάχνουμε στο ψυγείο για έμπνευση. Αυτή την έμπνευση έρχεται να μας την δώσει η σπιτική λεμονάδα, ένα αναψυκτικό  τόσο χαρούμενο στην όψη και τόσο νόστιμο σε γεύση, που πάντα μας ξετρελαίνει.

Πως γίνεται όμως η σπιτική λεμονάδα και είναι άραγε εύκολο να την φτιάχνουμε όλη την ώρα;

Αν θέλουμε λοιπόν να φτιάξουμε την κλασική συνταγή της συμπυκνωμένης λεμονάδας, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα χρειαστεί να βάλουμε ζάχαρη, διότι αυτή είναι που συντηρεί το μείγμα για 2 έως 3 μήνες. Την φυλάμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και όταν θέλουμε να την απολαύσουμε την αραιώνουμε 1:1 με κρύο νερό, προσθέτουμε παγάκια, φέτες λεμονιού, δυόσμο ή τζίντζερ και αναφωνούμε: στην υγειά σου καλοκαίρι!
 


 

Υλικά:

  • 500 ml χυμό λεμονιού
  • 500 γρ ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 200ml νερό
  • φλούδα ακέρωτου, βιολογικού κατά προτίμηση, λεμονιού,
  • λίγο τζίντζερ σε φλοίδες , προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα και λιώνουμε μέσα την ζάχαρη, προσθέτοντας την φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει λίγο παραπάνω για να γίνει αραιό σιρόπι. Μόλις βράσει ρίχνουμε αν θέλουμε στο σιρόπι τις φλοίδες του τζίντζερ. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ενώνουμε με τον φρεσκοστυμμένο χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και πριν μεταγγίσουμε στο βάζο φύλαξης, στραγγίζουμε με μια λεπτή σίτα. Πανεύκολη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει την βάση για όλων των ειδών τους αυτοσχεδιασμούς, όπως να την αραιώσουμε με ανθρακούχο νερό, να της προσθέσουμε κάποιο λικέρ, άλλα φρούτα ή ακόμα και λίγες σταγόνες γρεναδίνη για να γίνει ροζ.

Πολύς κόσμος όμως δεν αγαπάει τόσο την ζάχαρη και προτιμά να φτιάξει το σιρόπι με μέλι. Απλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το μέλι έχει αρκετά χαρακτηριστική γεύση και θα την προσφέρει στο τελικό αποτέλεσμα της λεμονάδας μας. Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια ωραία συνταγή, αρκετά πιο υγιεινή από την κλασική. Το μέλι βέβαια τις έχει κι αυτό τις θερμιδούλες του, αλλά είναι σίγουρα προτιμότερο από την ζάχαρη.

Λεμονάδα με ροδάκινα
 


 

Γιατί να όμως να μείνουμε κολλημένοι στα ίδια, όταν μπορούμε να γίνουμε πολύ πιο δημιουργικοί χωρίς να βάλουμε καθόλου έξτρα κόπο στον εαυτό μας. Θα φτιάξουμε λοιπόν μια λεμονάδα με ροδάκινα που όσοι την δοκιμάσουν απλά θα ξετρελαθούν! Το άρωμα και το χρώμα των ροδάκινων, θα απογειώσει την κλασική μας λεμονάδα με έναν τρόπο καταπληκτικό. Να πως: Ακολουθώντας πιστά την παραπάνω συνταγή βράζουμε μέσα στο σιρόπι και τέσσερα ροδάκινα με την φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους. Όταν θα έχουν μαλακώσει τελείως θα τα πιέσουμε με το εξάρτημα για τον πουρέ και όταν πια το σιρόπι μας θα φαίνεται δεμένο, θα περάσουμε το μείγμα από σίτα, πιέζοντας για να πάρουμε όλη την μυρωδάτη ουσία του. Ακολουθούμε τα υπόλοιπα βήματα όπως και παραπάνω και απολαμβάνουμε!

Το παρακάτω βίντεο θα σας δώσει παραπάνω οδηγίες και θα σας κατατοπίσει!

Πηγή: oneofus.gr

fresh_peach_lemonade_mothers_day_brunch