Πολύ λαχταριστό γιαουρτογλυκό μέσα σε 5 λεπτά με 5 υλικά

Πέμ, 25/01/2024 - 07:52

Η Συνταγή είναι από Marilena Turquoise – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε :

1 κιλό γιαούρτι 10%, 1 ζαχαρούχο των 400 γρ., 6 αβγά, 3 κτσ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο και 2 βανιλίνες, (αν θέλετε αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού, λάιμ λεμονιού όμως να βάλετε κάτι από όλα αυτά για να μη μυρίζει το γιαούρτι).

* 6 μικρά αβγά είναι καλά, αλλιώς 5 μεγάλα. Σε όλες τις συνταγές με γιαούρτι κάτι πρέπει να βάζουμε κατά τη γνώμη μου πάντα, αλλιώς η συνταγή θα μυρίζει γιαούρτι.
** χωρίς αλεύρι! 3 κτσ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο φτάνουν και περισσεύουν.

Πολύ καλό ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τσαλακώνουμε μια λαδόκολλα την οποία στρώνουμε πάνω στο βουτυρομένο ταψί. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και περιχύνουμε το μείγμα.

Στο φούρνο 45 λεπτά στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις, αν φουσκώσει, κάνουμε τρύπα να μπει λίγος αέρας, αν μαυρίσει κάπου, γυρνάμε το ταψί.
Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι, ή όποια άλλη μαρμελάδα αλλιώς με άχνη – κανέλα.

https://www.xrysessyntages.gr.