Πώς να καθαρίσετε τους επίμονους λεκέδες από πλαστικά δοχεία σε 30 δευτερόλεπτα

Είναι πολύ απλό και γρήγορο, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι σαπούνι, νερό και χαρτί κουζίνας
Σάβ, 06/02/2021 - 16:25

Το κόλπο μιας γυναίκας για την αφαίρεση λεκέδων από τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων θα σας αφήσει άφωνους.

Είναι πολύ απλό και γρήγορο, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι σαπούνι, νερό και χαρτί κουζίνας, ενώ διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα. Η τεχνική της έχει γίνει viral, με το βίντεο να έχει ήδη 18 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να προσπαθούν να καθαρίσουν ένα άδειο δοχείο που έχει γίνει κίτρινο ή κόκκινο, συνήθως από λεκέδες που προέρχονται από λάδι ή σάλτσες, αλλά και διάφορα άλλα συστατικά. Όσο και να τους τρίψετε με το σφουγγάρι, οι λεκέδες παραμένουν πεισματικά. Με αυτή τη μέθοδο όμως, όχι μόνο θα καθαρίσουν, αλλά θα φαίνονται ολοκαίνουργια.

Δείτε το βίντεο με το έξυπνο κόλπο που έγινε viral:

@foodieduo

The things you learn after all these years!! I have thrown so much out! #fyp #todaysyearsold

♬ original sound - Justen & Rachel

 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η γυναίκα παίρνει ένα λερωμένο πλαστικό μπολ και ρίχνει μέσα του μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα, στην οποία ρίχνει από πάνω υγρό πιάτων, στη συνέχεια βάζει λίγο νερό στο μπολ και το κλείνει με το καπάκι του. Αμέσως μετά, το κουνάει δυνατά για λίγο και μόλις το ανοίγει, το ξεπλένει και το μπολ είναι έτοιμο! Έχει πλέον καθαρίσει από τους επίμονους λεκέδες.

Από τότε που δημοσιεύτηκε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει 2,1 εκατομμύρια likes και χιλιάδες σχόλια. Οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας ενθουσιάστηκαν με το κόλπο. Ένας από αυτούς έγραψε μάλιστα: «Έχω μάθει περισσότερα στο TikTok τους τελευταίους 6 μήνες από ό, τι έμαθα 6 χρόνια στο σχολείο».

Είναι γνωστό πως το TikTok έχει γεμίσει χρήσιμες συμβουλές. Από το πώς να καθαρίσετε τη γεμάτη λίπος πόρτα του φούρνου σας και τα καλοριφέρ σας, μέχρι πώς να λούζεστε σωστά, αλλά και πώς να ανακαλύψετε αν σας απατά ο σύντροφός σας.

Πηγή: iefimerida.gr