
Το κρέας είναι από τα πιο κλασικά πιάτα σε ένα τραπέζι και ασφαλής επιλογή. Κι όμως όσο εύκολο κι αν φαίνεται το μαγείρεμά του, έχει κι αυτό τις τεχνικές και τα κολπάκια του. Μάθε όλα τα μυστικά για κρέας μαλακό και τρυφερό αλλά και πώς θα σώσεις την κατάσταση σε περίπτωση που το ψήσιμο ξεφύγει από τον έλεγχό σου. Με την ευκαιρία, δείτε την ιδανική μαρινάδα για μπριζόλες στον φούρνο.
Σου έχουμε όλα τα μυστικά για ψήσιμο στο φούρνο, στη σχάρα αλλά και για κρέας κατσαρόλας!
Για να γίνει το κρέας σούπερ μαλακό!
Υπάρχουν μερικά τρικ που κάνουν το κρέας τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Απο τα πιο γνωστά είναι αυτό της κόλα αλλά εμείς δεν το προτείνουμς. Τρία "μαγικά" συστατικά κάνουν όλη τη δουλειά και κάνουν το κρέας έξτρα τρυφερό και δεν είναι άλλα από τη ζάχαρη, το ακτινίδιο και το... τριαντάφυλλο. Μάθε περισσότερα σε παλαιότερο άρθρο μας εδώ.
Για ζουμερό ψητό φούρνου
Καθώς ψήνεται το κρέας, τοποθέτησε μέσα στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό. Η εξάτμιση του νερού θα εμποδίζει την πλήρη αφυδάτωση του κρέατος.

Μήπως πρέπει να το πετάξετε από το ψυγείο; Σε πόσες μέρες πρέπει να καταναλώνουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο
Από τις πιο εύκολες, γρήγορες και δημοφιλείς επιλογές, το κοτόπουλο βρίσκεται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, σχεδόν, κάθε νοικοκυριού. Ειδικά για τις μικρές οικογένειες ή τους singles, ένα ολόκληρο κοτόπουλο είναι αρκετό για να τους προσφέρει φαγητό παραπάνω από μία ημέρα. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση του ξαναζεσταμένου κοτόπουλου και μέσα σε πόσες μέρες μετά το μαγείρεμά του μπορείτε να το καταναλώσετε για την δική σας ασφάλεια;.
Σε πόσες μέρες πρέπει να καταναλώσετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο
Η απάντηση είναι πολύ απλή, όπως εξηγεί και το healthdigest.com. Εάν το μαγειρεμένο κοτόπουλο, βρίσκεται στο ψυγείο για 3- 4 ημέρες, είναι ασφαλές να το φάτε. Για περισσότερο από αυτό, ρισκάρετε ενάντια σε παθογόνα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που έχετε ξεχάσει πότε ακριβώς φάγατε το υπόλοιπο από αυτό το μισό ψητό κοτόπουλο που έχετε στο ψυγείο σας;

Οι αισθήσεις σας μπορούν πραγματικά να σας δώσουν μια πολύ καλή ιδέα για το αν είναι ώρα να το πετάξετε ή όχι. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στη μυρωδιά ή την εμφάνιση, όπως μια γλοιώδη επιφάνεια, μυρωδιά που «σβήνει» ή έχει κάνει την εμφάνισή της μούχλα, θα πρέπει να το πετάξετε. Επ' ουδενί μην το δοκιμάσετε για να μάθετε αν είναι ασφαλές για κατανάλωση.
Λάβετε υπόψη ότι το κοτόπουλο που έχει απομείνει στο ψυγείο μπορεί να επηρεαστεί από 2 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων. Ένα που είναι παθογόνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και ένα άλλο που προκαλεί αλλοίωση. Ο πρώτος (και πιο σοβαρός) τύπος δεν φαίνεται, δεν μυρίζει και δεν έχει γεύση. Οπότε αν έχετε αμφιβολίες η καλύτερη λύση είναι να πετάξετε το κοτόπουλο.
Τα μαγειρεμένο κοτόπουλο πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγή δοχεία
Εάν ξέρετε ότι δεν θα μπορείτε να καταναλώσετε ολόκληρο το γεύμα κοτόπουλου μέσα σε λίγες μέρες, μπορείτε να αποφύγετε την αλλοίωση -και τη σπατάλη- τοποθετώντας το στην κατάψυξη. «Μπορείς να καταψύξεις μαγειρεμένο κοτόπουλο για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε στο Woman+home η Jane Cook, ιδρύτρια του ιστολογίου τροφίμων και βιωσιμότητας Hungry City Hippy.

«Αλλά θα έχει καλύτερη γεύση αν καταναλωθεί μέσα σε τρεις έως έξι μήνες. Εάν είναι κατεψυγμένο για περισσότερο, θα είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση, αλλά η υφή μπορεί να έχει αλλάξει ελαφρώς -προτιμώ να το προσθέσω σε μια σούπα ή κάρυ σε αυτό το σενάριο, οπότε παραμένει υγρό». Μπορείτε, επίσης, να παγώσετε τα κόκαλα και την πέτσα του κοτόπουλου για να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σπιτικό ζωμό κάποια στιγμή στο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, το κοτόπουλο, είτε ωμό είτε μαγειρεμένο, πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο και να ψύχεται στους 4 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη.

































