Η Anna Wintour στην Ελλάδα – Θα εμφανιστεί στο πρώτο συνέδριο της Vogue Greece “Change Makers”

Η Vogue Greece και η Καθημερινή υποδέχονται στην Αθήνα την Anna Wintour
Παρ, 01/11/2019 - 21:54
anna_wintour_2

Στις 27 Νοεμβρίου, το πρώτο συνέδριο της Vogue Greece "Change Makers" θα φιλοξενήσει την θρυλική Editor-in-Chief της Αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour μαζί με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της μόδας.

Αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη εμφάνιση της Anna Wintour σε συνέδριο τέτοιου βεληνεκούς, μετά την ανακοίνωση του τίτλου της ως Global Content Advisor της Vogue παγκοσμίως.

Το συνέδριο Change Makers θα αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος πυλώνας θα αφορά την ηθική μόδα και την ευσυνείδητη κατανάλωση, ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά τη διαφορετικότητα (diversity) και ο τρίτος θα αφορά την γυναικεία ενδυνάμωση.

Την Anna Wintour θα πλαισιώνουν διεθνείς προσωπικότητες του χώρου, όπως η δημοσιογράφος των New York Times, Dana Thomas, η Cara Smyth, ιδρύτρια του Fair Fashion Center (FFC), όπως και Έλληνες σχεδιαστές μόδας, σε μία συζήτηση που θα αφορά τη συμβολή της γυναίκας στο μέλλον της μόδας, την πορεία τους μέσα σε αυτόν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τις ηθικές αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος Conde Nast και η Vogue και αφορούν τον ρόλο της μόδας στο μέλλον.

Επίκεντρο της προσοχής αποτελεί η βιωσιμότητα, με τους σχεδιαστές να κάνουν μία τεράστια στροφή προς αυτήν - δημιουργώντας ρούχα για τα οποία χρησιμοποίησαν υλικά από παλαιότερες συλλογές τους (upcycling) - ενώ η ηθική και η ευσυνείδητη κατανάλωση αποτελούν πλέον αναγκαιότητες.

Illustration: @konstantinkakanias

Art Director: @d_andrianopoulos

Illustration: @konstantinkakanias

Art Director: @d_andrianopoulos

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η Anna Wintour πρόκειται να συζητήσει και με την Θάλεια Καραφυλλίδου, διευθύντρια της ελληνικής Vogue, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία και στο κοινό να απευθύνει τις ερωτήσεις του.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μία από τις πιο θρυλικές παρουσίες στον χώρο της μόδας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή το Change Makers», δήλωσε στο Lifo.gr η Θάλεια Καραφυλλίδου, διευθύντρια της ελληνικής Vogue.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που θα βρεθεί κοντά μας, καθώς η Καθημερινή κλείνει τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της».

«Ήταν ο άνθρωπος που μας στήριξε από το πρώτο κιόλας τεύχος και συνεχίζει να μας στηρίζει έμπρακτα με την παρουσία της στο συνέδριο.

Η Anna Wintour έχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και για τους σχεδιαστές της, που ανυπομονεί να συναντήσει από κοντά.

Είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, καθώς η παρουσία ενός θρύλου όπως η Anna Wintour στέλνει ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα για την επιστροφή της Ελλάδας στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας», συνεχίζει η Θάλεια Καραφυλλίδου.

Η είσοδος στο συνέδριο Change Makers θα είναι μόνο με πρόσκληση, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί ένας διαγωνισμός στον λογαριασμό της Vogue Greece στο Instagram, όπου θα μπορέσουν να κερδίσουν προσκλήσεις και τα μέλη του κοινού.

Πηγή: www.lifo.gr