Γιατί το After Sun γαλάκτωμα μας κάνει καλό

Αρχικά έμοιαζε σαν άλλη μια καταναλωτική μόδα. Τελικά, όμως, φαίνεται πως είναι μια λίγο πιο εξειδικευμένη φροντίδα για το δέρμα μας μετά την έκθεση στον ήλιο. Δείτε γιατί.
Δευ, 15/08/2022 - 17:22

«Γιατί να αγοράσω After Sun προϊόντα και να μην εφαρμόσω την κλασική ενυδατική κρέμα σώματος;» είναι η πιο συνηθισμένη απορία και πράγματι, έχει μια βάση. Αυτό που χρειάζεται το δέρμα μας είναι όντως ενυδάτωση μετά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι με την έκθεση στον ήλιο, το δέρμα μας παθαίνει βλάβες, όπως εγκαύματα, βλάπτοντας τα κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε φλεγμονή του ιστού. Όσο η ηλιακή ακτινοβολία περνά βαθιά στο δέρμα, το κολλαγόνο καταστρέφεται, κάτι που μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος, οδηγώντας σε ρυτίδες.

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολλά στο δέρμα μας, όπως ερυθρότητα και πόνο, κάτι που μπορεί να εμφανιστεί μετά από αρκετές ώρες και να διαρκέσει ακόμη και μια εβδομάδα. Μετά την έκθεση στον ήλιο, λοιπόν, ακόμη κι αν δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία, το δέρμα μας δεν είναι στα καλύτερά του.

Τα After Sun προϊόντα έρχονται κάπου εδώ να σώσουν την κατάσταση, καθώς βοηθούν με τα εξειδικευμένα συστατικά τους το δέρμα να αναζωογονηθεί και να αυτοθεραπευτεί, αλλά ταυτόχρονα και να δροσιστεί, κάτι που είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση της φλεγμονής.

Επίσης, τα ενυδατικά After Sun προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μηδαμινά συστατικά που μπλοκάρουν την υγρασία, ώστε να βοηθήσουν το δέρμα να αποκατασταθεί. Η aloe vera βοηθά επίσης στην καταπράϋνση της ερυθρότητας, ενώ βοηθά σε κάθε είδος εγκαύματος, οπότε προτιμήστε ένα After Sun με αλόη.

Για το ερεθισμένο δέρμα, βοηθητικό είναι και το χαμομήλι, ενώ τα προϊόντα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στην υγεία και τη νεότητα του δέρματος, κατά την περιποίηση μετά την έκθεση στον ήλιο.

Πηγή: clickatlife.gr