Μπορεί το αντιηλιακό να μας δημιουργήσει σπυράκια;

Τρί, 26/07/2022 - 15:27

Το αντιηλιακό είναι κάτι που απλώνουμε στο δέρμα μας και σίγουρα θέλουμε να το προστατεύει και να το περιποιείται. Σε ορισμένες επιδερμίδες και συνθήκες, ωστόσο, μπορεί να πυροδοτήσει απόφραξη των πόρων και σπυράκια.

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε, λοιπόν, ειδικά αν έχουμε τάση για ακμή, είναι την υφή του αντιηλιακού μας. Θα πρέπει να επιλέξουμε κάποιο που να μην έχει πλούσια υφή που αφήνει λιπαρότητα στην επιδερμίδα μας, αλλά ένα ελαφριάς υφής.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση και ο παράγοντας «φίλτρο». Τα αντιηλιακά με χημικά φίλτρα έχουν ενοχοποιηθεί ότι φράσσουν τους πόρους, παρ’ όλο που έχουν ισχυρή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία.

Αν, λοιπόν, έχετε λιπαρή επιδερμίδα ή μεικτή με τάση ακμής, προτιμήστε αντιηλιακές κρέμες στο πρόσωπο με πιο ελαφριά υφή, oil-free και με φυσικά φίλτρα, όπως το αντιηλιακό Heliodor της Pharmasept, το μόνο με 100% φυσικό φίλτρο από οξείδιο του ψευδαργύρου, αναγνωρισμένο ως ένα πολύ ασφαλές αντηλιακό φίλτρο ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πηγή: clickatlife.gr