Πώς θα καμουφλάρετε τα γκρίζα μαλλιά χωρίς να τα καλύπτετε

Η νέα τάση θέλει τα γκρίζα μαλλιά να μην καλύπτονται, αλλά να αναμειγνύονται φυσικά με τα υπόλοιπα
Δευ, 29/03/2021 - 15:13

Η ηλικία, οι ρυτίδες, τα γκρίζα μαλλιά, η φυσική ομορφιά και η μοναδικότητα κάθε γυναίκας αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της παγκόσμιας beauty και fashion βιομηχανίας. Και με κλειστά τα κομμωτήρια λόγω lockdown, όλο και περισσότερες γυναίκες αγκάλιασαν τη λευκή ρίζα τους, ποζάροντας περήφανες στα social media.

Στο πλαίσιο λοιπόν της τάσης του 2021, μια νέα τεχνική βαφής ήρθε στο προσκήνιο, η οποία δεν καλύπτει πλήρως τα λευκά μαλλιά, αλλά τα αναμειγνύει φυσικά και με στιλ με τα υπόλοιπα. Ο λόγος για το gray blending.

«Στο παρελθόν έχουμε δει πολλά trends στα μαλλιά να κυριαρχούν στα μαλλιά, όπως η περμανάντ, οι ανταύγειες, το μπαλαγιάζ. Πλέον η μόδα μάς θέλει να υιοθετούμε τα φυσικά μαλλιά, με το gray blending να αποτελεί το νέο κίνημα στις βαφές μαλλιών» ανέφερε στο αμερικανικό Glamour ο Robert Eaton, technical director της Wella Professionals.

Τι είναι το gray blending;

Μέσα από άλλες τεχνικές, όπως οι ανταύγειες ή το μπαλαγιάζ, τα γκρίζα μαλλιά δεν καλύπτονται, αλλά αναμειγνύονται και εμπλουτίζονται με αποχρώσεις που ταιριάζουν στο φυσικό μας χρώμα, με αποτέλεσμα ένα πιο natural look, το οποίο δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Οι λευκές τρίχες «συνδυάζονται» με το νέο χρώμα, το οποίο θα είναι κοντά στο φυσικό μας.

Πολλές είναι οι γυναίκες που δεν θέλουν πια να καλύπτουν εντελώς τα γκρίζα τους μαλλιά και προτιμούν απλά να τα καμουφλάρουν με άλλους τρόπους.
 

 

Πρόκειται, δηλαδή για ένα «καμουφλάζ», μια τεχνική βαφής που δεν χρειάζεται όση συντήρηση χρειάζεται το ενιαίο χρώμα, αφού, όταν βγαίνει η λευκή τρίχα ενώνεται με την ανταύγεια και δίνει την εντύπωση ότι αποτελεί μέρος της τεχνικής βαφής.
 

 

Έτσι τα γκρίζα μαλλιά δεν κρύβονται, αλλά αναμειγνύονται φυσικά με τα υπόλοιπα, χωρίς να καλύπτονται εντελώς. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται και η έντονη λευκή ρίζα που αρχίζει να φαίνεται στη στεφάνη, κάποιες εβδομάδες μετά τη βαφή.

Χρησιμοποιώντας πιο σκούρες ή πιο ανοιχτές αποχρώσεις, δημιουργείται ένα πολυδιάστατο, πιο φυσικό look, το οποίο μπορεί να καμουφλάρει και να τραβήξει την προσοχή από τα γκρίζα μαλλιά (που ήδη έχετε ή που θα βγουν ύστερα), χωρίς να χρησιμοποιείται ενιαία βαφή.

Πηγή: bovary.gr