Τελικά χρειαζόμαστε ξεχωριστά κρέμα ημέρας και νύχτας ή όχι;

Μοιάζει απαραίτητο να έχουμε άλλη ρουτίνα ημέρας και άλλη νύχτας, είναι όμως πράγματι απαραίτητο αυτό;
Τετ, 28/09/2022 - 18:24

Οι ειδικοί προτείνουν κρέμα ημέρας μόλις σηκωθούμε, και κρέμα νυκτός πριν ξαπλώσουμε. Ενώ και οι δύο έχουν ως βασικό παράγοντα την ενυδάτωση, προσφέρουν κάποια extra διαφορετικά οφέλη.

Η κρέμα ημέρας στοχεύει στην προστασία της επιδερμίδας από τους ρύπους αλλά και την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ η νυκτός στην ανάπλαση.

Έτσι, δεν έχουμε πραγματική ανάγκη από κρέμα ημέρας και νύχτας αλλά από κρέμες με διαφορετικά συστατικά άρα και οφέλη.

Τι ζητάμε όμως από την κρέμα ημέρας;

Αναζητάμε να έχει λεπτή και ελαφριά υφή, η οποία θα απλώνει εύκολα και θα «δένει» ομοιόμορφα με το αντηλιακό μας ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν χρησιμοποιούμε στην πρωινή μας ρουτίνα. Στοχεύουμε σε συστατικά όπως η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εξουδετερώνουν και προστατεύουν από τις UV ακτίνες- όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά, δεν παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό μας.

Από την άλλη, η κρέμα νυκτός πρέπει να είναι πιο συμπυκνωμένη και παχύρρευστη για να αντιμετωπίζει την ξηροδερμία που προκαλείται στο δέρμα μας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Καλό είναι να επιλέγεις προϊόντα με πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη, που ενυδατώνουν σε βάθος και ενεργοποιούν την ανάπλαση της επιδερμίδας την ώρα που κοιμόμαστε.

Συμπερασματικά λοιπόν, το πόσες κρέμες θα έχουμε στη ρουτίνα μας και αν θα συμπεριλαμβάνει κρέμα ημέρας και νυκτός εξαρτάται από το budget, την όρεξη και τη διάθεση μας. Όσο μεγαλώνουμε όμως παρατηρούμε πως η ποιότητα είναι καλύτερη από την ποσότητα των προϊόντων.

Πηγή: savoirville.gr