Η δραστηριότητα των 15 λεπτών που θα μειώσει την χοληστερίνη σου

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυξημένη χοληστερίνη έχουν συνήθως οι ηλικιωμένοι ή οι παχύσαρκοι, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι με φυσιολογικό βάρος μπορούν να αναπτύξουν υψηλή χοληστερίνη
Δευ, 12/08/2019 - 16:28

Η υψηλή χοληστερίνη είναι συνηθισμένη σε πολλούς ανθρώπους.

Υπάρχει όμως συγκεκριμένος τρόπος ζωής και διατροφής για να μειώσεις τα επίπεδα χοληστερίνης.

Συνήθως η αλλαγή των τροφών που προσλαμβάνουμε είναι ένα μεγάλο βήμα.

Τι είναι όμως η χοληστερίνη ακριβώς;

Είναι μια κηρώδης ουσία που βρίσκεται στο αίμα. Βοηθά στο να χτίσουμε υγιή κύτταρα, ωστόσο, η  υπερβολική χοληστερίνη μπορεί να οδηγήσει σελιπαρά υπολείμματα στην κυκλοφορία του αίματος.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, εμφράγματος ή εγκεφαλικού. 

Μόνο με εξετάσεις αίματος μπορείς να δεις αν έχεις υψηλή χοληστερίνη.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να μειώσεις την «κακή» χοληστερίνη, όπως διαβάσουμε στο eatthis.com.

Shutterstock
 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να πολεμήσεις την υψηλή χοληστερίνη είναι να κάνεις κάτι πολύ απλό για 15 λεπτά κάθε μέρα. 

Αυτή είναι η αερόβια άσκηση.

Υπάρχουν πολλές επιλογές αερόβιας άσκησης:

Περπάτημα
Κολύμπι
Ποδήλατο
Τζόκινγκ

Unsplash/Bewakoof
 

Είναι σημαντικό να μείνεις συνεπής στο πρόγραμμά σου για να δεις αποτελέσματα. Τα τριγλυκερίδια υπάρχουν στη χοληστερίνη και χρησιμοποιούνται για ενέργεια. Όταν αθλούμαστε, τα τριγλυκερίδιακαίγονται και τα επίπεδα πέφτουν. 

Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, με συχνή άσκηση cardio, τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων θα πέσουν κατά 24%. Η άσκηση και μια υγιεινή διατροφή αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης.

Όταν αυτή η 15λεπτη καθημερινή συνήθεια καθιερωθεί, τρέξε λίγο πιο γρήγορα, αύξησε την ένταση της άσκησης, για να δεις περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάς όμως την σωστή δίαιτα με φρούτα και λαχανικά, ώστε να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά την χοληστερίνη.  

Πηγή: bovary.gr