Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το πρότζεκτ που τον κάνει να πιστεύει πως θα έχουμε εμβόλιο μέσα στο 2020

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως με βάση τις έρευνες που γνωρίζει πιστεύει πως μέσα στο 2020 θα έχει βρεθεί το εμβόλιο
Κυρ, 17/05/2020 - 00:25
trumb_gia_embolio_usa

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε λεπτομέρειες για μια προσπάθεια δημιουργίας εμβολίου κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 18 μήνες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο ενός εμβολίου λέγοντας πως ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα έως τα τέλη του έτους ή «ίσως νωρίτερα».

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα πολύ σύντομα» δήλωσε . «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο έως τα τέλη του έτους, ίσως πριν. Καταγράφουμε θεαματική άνοδο» συμπλήρωσε. «Υπάρχει πολύ καλή διάθεση» σημείωσε, αναφερόμενος στη διεθνή συνεργασία στο θέμα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα τον πρώην επικεφαλής εμβολίων στη GlaxoSmithKline ως επικεφαλής στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιταχύνει την ανάπτυξη πιθανών εμβολίων.

Ο Moncef Slaoui, ο οποίος εγκατέλειψε τη GlaxoSmithKline το 2017, θα είναι επικεφαλής επιστήμονας για αυτό που η διοίκηση ονομάζει «Operation Warp Speed».

Το πρότζεκτ Warp Speed δεν θα συνεπάγεται μόνο την ανάπτυξη ενός εμβολίου αλλά θα διασφαλίσει ότι αυτό μπορεί να παραχθεί γρήγορα και να διανεμηθεί αποτελεσματικά. Ο Slaoui είπε ότι πρόσφατα είδε ενθαρρυντικά μη δημοσιευμένα δεδομένα από μια κλινική δοκιμή ενός υποψήφιου εμβολίου. «Αυτά τα δεδομένα με έκαναν να αισθάνομαι ακόμα πιο σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως το τέλος του 2020», είπε.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επενδύσει σε όλους τους κορυφαίους υποψηφίους για την παρασκευή εμβολίου τονίζοντας ότι η σχετική λίστα περιορίστηκε σε 14 πολλά υποσχόμενες πιθανότητες και σχεδιάζεται να μικρύνει περαιτέρω. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, όπου πολλοί αξιωματούχοι φορούσαν μάσκες, όχι, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η διοίκησή του θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για τη διανομή ενός εμβολίου μόλις αυτό παρασκευαστεί.

«Δεν θέλω ο κόσμος να σκέφτεται ότι όλα εξαρτώνται από ένα εμβόλιο, όμως ένα εμβόλιο θα ήταν θαυμάσιο» επισήμανε λίγο αργότερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Θέλω να είμαι σαφής: εμβόλιο ή όχι, επιστρέφουμε» υπογράμμισε, αναφέροντας την άρση της καραντίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διατεθεί δωρεάν εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού στους Αμερικανούς. «Το εξετάζουμε αυτό, πράγματι», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο εάν θα διατεθεί δωρεάν εμβόλιο στους πολίτες των ΗΠΑ, της χώρας που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα