Χίος, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

Το Εργατικό Κέντρο τίμησε την διεθνή ημέρα της γυναίκας

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 08/03/2018 - 20:33
Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου

Την γυναίκα τίμησε το εργατικό κέντρο Χίου διοργανώνοντας το απόγευμα της Πέμπτης εκδήλωση για την 8η Μάρτη.

Στον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας, μάνας, εργαζόμενης, αδελφής , αναφέρθηκε τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας, όσο και το μέλος του Δ.Σ Λία Αξιώτη.

Η κ. Αξιώτη έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία της γυναίκας ανά τους αιώνες και στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και προσπάθειες.

Στις γυναίκες που βρέθηκαν στο χώρο του Εργατικού Κέντρου , προσφέρθηκαν δώρώα από τα mastiha shop, και άλλα καταστήματα της Χίου, καθώς και ένα τριαντάφυλλο.

Στο τέλος προβλήθηκε  ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στους αγώνες για την ισότητα των δυο φύλων κυρίως στους χώρους εργασίας.

timoyme_tin_pagkosmia_mera_tis_gynaikas

Σχετικά Άρθρα

ΣΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ TV»
Δευ, 15/10/2018 - 17:21
Η Ελένη Κοτσάτου και ο Μανώλης Φύσσας συζητούν για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Τι είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία; Βιώνει τέτοια προβλήματα η κοινωνία μας και πώς αντιμετωπίζονται; Σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και στον προβληματισμό που ανακύπτει συζητώντας για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία απαντούν στην εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι» (Δευτέρα 15/10 20.00 & 00.00, Τρίτη 16/10 στις 16.00), η κοινωνική λειτουργός Ελένη Κοτσάτου και ο συνταξιούχος μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού Μανώλης Φύσσας.

Και οι δύο συμφωνούν ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα έχει ανασύρει ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές, απόρροια των κακών χειρισμών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης που ζούμε και κυρίως της άγνοιας και του φόβου μας απέναντι σε κάθε τι ξένο και διαφορετικό. Συμφωνούν ακόμη ότι η λύση είναι η γνώση και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η κα Κοτσάτου εξηγεί πώς κάποιοι απόγονοι προσφύγων και μεταναστών στέκονται τόσο αρνητικά απέναντι στους σημερινούς πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρεπόμενοι στην ουσία από θύματα -του παρελθόντος- σε θύτες του σήμερα, υπεραμύνεται του δικαιώματος εκπαίδευσης όλων των παιδιών -προσφύγων και μεταναστών- σε κανονικό σχολικό περιβάλλον και όχι σε μόρφωμα Σχολείου μέσα στη ΒΙΑΛ, και μας καλεί με ηρεμία, γνώση και δράση, χωρίς να απεμπολούμε τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες μας, συν τω χρόνο, που επουλώνει τις πληγές, να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν.

Ο κ. Φύσσας έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχοντας δει από κοντά πολλούς λαούς, μας καλεί να αλλάξουμε όχι μόνο τον τρόπο σκέψης μας, αποκτώντας κοινωνική συνείδηση, αλλά και την πολιτική που εφαρμόζεται από τους πολιτικούς αφού αυτές οι πολιτικές είναι η γενεσιουργός αιτία και της εξαθλίωσης του λαού μας και των εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.