1.000 δενδρύλλια την Κυριακή στον Κορακάρη

Κι άλλα 400 σε Ψαρά και Οινούσσες
Πέμ, 25/01/2024 - 16:02

Σε 20 στρέμματα, στην περιοχή του Κορακάρη θα φυτευτούν την Κυριακή 1.000 δενδρύλλια που παρέλαβε από το «Όλοι μαζί μπορούμε» η Διεύθυνση Δασών Χίου, ενώ σήμερα εστάλησαν με τα πλοία της γραμμής άλλα 200 δενδρύλλια στις Οινούσσες κι άλλα τόσα στα Ψαρά, όπου την ίδια ημέρα θα γίνουν επίσης δενδροφυτεύσεις, στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, Μελετών και Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων της Δ/νσης Δασών Χίου, Αποστόλης Φλιούκας, στις συγκεκριμένες δενδροφυτεύσεις συμμετέχουν και οι δήμοι της περιοχής, όπως και εθελοντικές ομάδες.

Στον Κορακάρη, ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι η πάντα ενεργή ομάδα «Όμικρον» αλλά και πρόσκοποι, που θα φυτεύσουν στο έδαφος που ήδη έχει προετοιμαστεί με μηχάνημα που διέθεσε ο δήμος, τραχεία πεύκη, κυπαρίσσια, πικροδάφνες, κουτσουπιές κ.α. δέντρα.

Στα σημαντικά για να μπορέσει να πετύχει μια δενδροφύτευση ο κος Φλιούκας ανέφερε τη φροντίδα που θα έχουν μετά τα δεντράκια  και κυρίως το πότισμα, τουλάχιστον για τα δύο πρώτα χρόνια, ελπίζοντας γι’αυτό και στη συνδρομή των εθελοντών.

Σχετικά Άρθρα