10.770.000 ευρώ το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 27/01/2021 - 14:39

Σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων σε σχέση με την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Χίου, καθώς και για τον προϋπολογισμό μίλησε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Χίου και Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης, στα γραφεία του Δήμου.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο ως προς τα νέα καθήκοντα που του έδωσε, υποσχόμενος στους δημότες να τα ασκήσει όσο καλύτερα μπορεί.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό δήλωσε:

«Tο ύψος του προϋπολογισμού φέτος θα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, πιο συγκεκριμένα 32 εκατομμύρια ευρώ του Τεχνικού Προγράμματος, για τα έργα που θα εκτελεστούν στο νησί μας κατά την διάρκεια του έτους. Στην συνέχεια ακολουθούν 5 εκατομμύρια ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, 10 εκατομμύρια από την επιχορήγηση που παίρνει ο Δήμος για τις λειτουργικές του δαπάνες, 5,5 εκατομμύρια από φόρους τους οποίους εισπράττει ο Δήμος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και 7,5 εκατομμύρια χρέη από τους δημότες, για τα οποία κάνουμε προσπάθειες για να τα εισπράξουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου υπολογίζεται 10.770.000, από τα οποία 4.300.000 είναι ειδικευμένα έξοδα, που αφορούν προμήθειες ή εργασίες, άρα πολύ γρήγορα αυτά θα χρειαστεί να πληρωθούν, 1,5 εκατομμύριο που αφορά την υπηρεσία Καθαριότητας και 5 εκατομμύρια που είναι σε γενικούς κωδικούς, με μία γρήγορη σύνοψη η οικονομική κατάσταση του Δήμου μπορεί να κριθεί ικανοποιητική».

Κλείνοντας ο κ. Μπελέγρης αναφερόμενος στα έσοδα του Δήμου και τα χρέη προς αυτόν, είπε ότι και το 2021 όπως και το 2020 που μας πέρασε, τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς και τα ενοίκια προς τον Δήμο θα παραμείνουν πιο χαμηλά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

10.770.000_eyro_to_tameiako_ypoloipo_toy_dimoy_hioy

Σχετικά Άρθρα