1.566 με κοινωνικό τουρισμό τον Αύγουστο στη Χίο

Παρ, 01/09/2023 - 15:42

Συνολικά 51.126 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα από 1 έως 31 Αυγούστου 2023, εκ των οποίων 1.566 στη Χίο, που βρίσκεται στην 9η θέση προτίμησης των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΔΥΠΑ, οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 30 Ιουνίου 2024. Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

Στον πίνακα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε η ΔΥΠΑ στη δημοσιότητα, αποτυπώνονται οι 15 περιφερειακές ενότητες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά τον Αύγουστο.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 51.000 επιταγές τον Αύγουστο-1

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Εβρο, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις, εντελώς δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Σημειώνεται πως για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα