Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

2 συν 9 προσλήψεις στο Νομικό Πρόσωπο

Και προγραμματισμός για τους επόμενους 8μηνίτες
Παρ, 06/03/2020 - 15:32

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαδικασία για την πρόσληψη 2 γυμναστών, με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών, στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, ενώ όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρός του, Γιάννης Μανάρας, θα ακολουθήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση για την πρόσληψη 9 ακόμη ατόμων που θα καλύψουν θέσεις διοικητικού προσωπικού, οδηγού, καθαριστών και νησηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα την ερχόμενη Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του οργανισμού, θα συζητηθεί ο προγραμματισμός των επόμενων προσλήψεων, πάλι 8μηνης διάρκειας, ο οποίος στη συνέχεια θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, προς έγκριση (όπου συνήθως υπάρχουν περικοπές).

Σύμφωνα με τον κο Μανάρα στη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής προτείνει 20 θέσεις (2 οδηγών, 4 μαγείρων, 6 τραπεζοκόμων, 6 καθαριστριών και 2 βρεφονηπιοκόμων) και η Δ/νση Υποστήριξης και Αθλητισμού 10 θέσεις (2 διοικητικούς, 2 γυμναστές και 6 καθαριστές). Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων αναμένεται οι συγκεκριμένες προσλήψεις να γίνουν το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Και ο δημοτικός χώρος που θα λειτουργήσει θα έχει αντίστοιχες χρεώσεις με τον ιδιωτικό
Πέμ, 04/06/2020 - 15:59

Κλειστός υπό την απειλή προστίμων, μιας και ακόμη δεν έχει αδειοδοτηθεί πλήρως παραμένει ο υπό διαμόρφωση χώρος για την εναπόθεση μπάζων του Δήμου Χίου, στο πρώην λατομείο Βαλασάκη. 

Στο θέμα επανήλθε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους επαγγελματίες ότι η δωρεάν εναπόθεση μπάζων... τελείωσε και όταν δοθεί προς χρήση ο δημοτικός χώρος, ο οποίος αφού αδειοδοτηθεί θα παραχωρηθεί στη ΔΙΑΝΟΧ και δεν αποκλείεται - όπως είπε- να ανατεθεί σε ιδιώτη η λειτουργία του, η παραλαβή αδρανών υλικών θα γίνεται με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, που καθορίζεται από το Υπουργείο. 

"Ότι γίνεται με την ΑΝΑΚΕΜ θα γίνεται στο νέο χώρο. Διαφορετική τιμή θα έχουν τα υλικά στα οποία έχει γίνει διαλογή, άλλη αυτά που είναι ανάμεικτα με σκουπίδια κ.ο.κ.", σημείωσε ο κος Αναγνώστου και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με εκπροσώπους της εταιρείας για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των αδρανών υλικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λατομείο Βαλασάκη, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει ο νέος χώρος για τα στερεά απόβλητα, είχε χρησιμοποιηθεί, όπως είπε ο κος Αναγνώστου, παρόλο που είχε κλειστεί από το Δήμο, από το τέλος Ιανουαρίου. Κάποιοι - είπε-   έριξαν μπάζα και σκουπίδια  τα οποία μάζεψε ο δήμος και στη συνέχεια τοποθέτησε μεγάλες πέτρες στην είσοδο αποκλείοντας ξανά την πρόσβαση το χώρο.

"Έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στο υπουργείο κατά του δήμου. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε την επιβολή προστίμων και μάλιστα υψηλών, όπως αυτά που αφορούν περιβαλλοντικές παραβάσεις, τα οποία σε τελική ανάλυση θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες", ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι εκείνο που υπολείπεται για την αδειοδότηση του χώρου είναι η οριοθέτησή του με πασσάλους και η τελική έγκριση της εγκατάστασης από το Δασαρχείο.

ohi_mpaza_sto_latomeio_valasaki_-_se_adiexodo_oi_epaggelmaties