Χίος, Σάββατο 18 Αυγούστου

20 δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζόμενους

Από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Χίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/02/2018 - 14:40

20 δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οργανώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Χίο, όπως ενημέρωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Β. Αιγαίου, Γ. Κρεατσούλας και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας.

Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης αλλά και πιλοτικές ενέργειες κοινωνικής δράσης και δικτύωσης που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, είναι διάρκειας 50 ωρών, 30 ώρες δια ζώσης και  20 ώρες εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Για το σύνολο των προγραμμάτων κατάρτισης η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης / παρακολούθησης.

Μεταξύ άλλων, τα προγράμματα περιλαμβάνουν Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής κατάρτισης,  παρέχοντας τόσο τις βασικές αλλά και πιο εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε  αυτό το πεδίο.

Θα υλοποιηθεί, επίσης, ένας αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών με πρόσβαση σε πιστοποίηση για όσους/-ες ολοκληρώσουν επιτυχώς τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η κατάρτιση οργανώνεται έτσι ώστε να συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την από κοινού δράση για την αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι τα εξής:

 

 1. Εργασιακά Θέματα και Σχεδιασμός Παρεμβάσεων σε Τοπικό Επίπεδο
 2. Ζητήματα Οικονομίας
 3. Οικονομικές Θεωρίες και ο Κόσμος της Εργασίας
 4. Ενίσχυση Δικτύωσης και Κοινωνικής Δράσης σε Τοπικό Επίπεδο
 5. Φύλο και Συλλογική Δράση σε Τοπικό Επίπεδο στο Χώρο Εργασίας
 6. Γραπτός Λόγος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας
 7. Διαχείριση Εργασιακού Άγχους
 8. Οργανωτικές Ικανότητες
 9. Δυναμική της Ομάδας και Επικοινωνία στον Εργασιακό Χώρο
 10. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι: Βασικές Δεξιότητες Εκπαίδευσης Ενηλίκων
 11. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ: Εξειδικευμένες Δεξιότητες Εκπαίδευσης Ενηλίκων – Εναλλακτικές Εκπαιδευτικές Τεχνικές
 12. Ψηφιακός Εγγραμματισμός στις Καθημερινές Συναλλαγές
 13. Ικανότητες Διαχείρισης Συγκρούσεων στο Χώρο Εργασίας
 14. Ψηφιακές Δεξιότητες Κοινωνικής Δικτύωσης με Εφαρμογές στο Χώρο Εργασίας (Social Media)
 15. Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες Εστιασμένες στο Χώρο Εργασίας: Αγγλική Γλώσσα
 16. Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες Εστιασμένες στο Χώρο Εργασίας: Τούρκικη Γλώσσα
 17. Διακρίσεις στο Χώρο Εργασίας: Ευαισθητοποίηση και Θεσμικό Πλαίσιο
 18. Αξιοποίηση των Πληροφοριακών Συστημάτων με Αναφορά στην Εργασία και την Ασφάλιση
 19. Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία
 20. Βασικές Δεξιότητες Η/Υ

 

➡ Ηλεκτρονική αίτηση www.inegsee.gr/aitisi

➡ Αναλυτικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα http://bit.ly/2o3xoZW

 

Για οποιανδήποτε διευκρίνιση ή για υποβολή αίτησης   παρακαλούμε να έρχεστε σε επαφή με το Περιφερειακό ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Βορείου Αιγαίου, Εργατικό Κέντρο Χίου, Μαρτύρων 2, 82100 Χίος, τηλ. 22710 23550, fax 22710 23175, e-mail: northaegean@reg.inegsee.gr. Αρμόδια Πρόσωπα: Σταματία Πολίτη και Παντελής Μωυσάκης

ekpaideytika_programmata_katartisis_ergazomenon

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 15:11

Μπορεί το καλοκαίρι να φθάνει στο τέλος του και τα πλοία να αναχωρούν από το νησί μας γεμάτα από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, όμως υπάρχουν ακόμη εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν κόσμο στο νησί, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος για τον τουρισμό Δημήτρης Καράλης.

Ειδικότερα αύριο, το Σάββατο 18/08/18 ανοίγει πανιά η Αegean Regatta, η οπόια θα πραγματοποιηθεί στα Λιμνιά της Χίου και στο κεντρικό Λιμάνι της Χίου, την Κυριακή 19/08/18 και την Τρίτη 21/08/18 αντίστοιχα, φέρνοντας μαζί της γύρω στα 900 άτομα όπου την Δευτέρα 20/08/18 και την Τετάρτη 22/08/18 θα έχουν «ελεύθερες» μέρες στη Χίο, ενώ ο ημιμαραθώνιος το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι, κατά παράδοση μια διοργάνωση που φέρνει αρκετούς επισκέπτες στο νησί (που μπορεί να φτάσει στον αριθμό μέχρι και τα 3.500 άτομα), στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Και μπορεί η ισοτιμία τουρκικής λίρας και ευρώ να έχει δημιουργήσει αναταράξεις και προβλήματα στο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα χώρα, ωστόσο το Μπαϊράμι την επομένη εβδομάδα αλλά και η τουρκική Regatta, με την συμμετοχή 54 σκαφών και με προσέγγιση στο λιμάνι της Χίου, θα αποτελέσουν δύο ακόμη λόγουε για να επισκεφτούν το νησί δεκάδες επισκέπτες.