4 μηχανήματα σε Πυργί, Νένητα, Καλαμωτή και Καλλιμασιά για τον πρώτο καθαρισμό της μαστίχας

Έρευνα, επεμβάση στον πρωτογενή τομέα και νέα προϊόντα μαστίχας το τρίπτυχο στόχων της ΕΜΧ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 08/04/2019 - 14:11

Επένδυση στην έρευνα, μέσω της δημιουργίας του Κέντρου Έρευνας, επέμβαση στον πρωτογενή τομέα, με πρώτο βήμα την τοποθέτηση σε τέσσερα χωριά (Πυργί, Καλαμωτή, Νένητα και Καλλιμασιά) μηχανών για να γίνεται ο καθαρισμός της μαστίχας -σε πρώτο στάδιο- και δημιουργία προϊόντων μαστίχας, με στόχο τον πολλαπλασιασμό της αξίας του προϊόντος – πρώτης ύλης, είναι το τρίπτυχο της στόχευσης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, με το βλέμμα στην επόμενη δεκαετία, όπως το παρουσίασε ο Πρόεδρός της, Γ. Τούμπος, στην «Α», στον απόηχο της 2ης ετήσιας συνάντησης της ΕΜΧ που έγινε στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

«Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα λαμπρό μέλλον, ανοίγονται πάρα πολλές προοπτικές για την παγκόσμια αγορά, που μας κάνει εξαιρετικά αισιόδοξους.», τόνισε ο Γ. Τούμπος και συνέχισε:

« Με βάση τις έρευνες και τη βιβλιογραφία, όπως αναλύεται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και στα οποία αναφέρθηκαν χθες οι Δρ.Ανδριάνα Καλιώρα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Δρ. Γιάννης Γεωργιάδης, Ιατρός Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο και ο Δρ. ΝικόλαοςΤσαμόπουλος, Ιατρός Ακτινολόγος, η μαστίχα αποδεικνύεται ότι έχει εξαιρετικές ιδιότητες σε σειρά ασθενειών. Όπως είπε και ο κος Τσαμόπουλος είναι μια πανάκια στην ιατρική και σε προληπτικό και σε θεραπευτικό στάδιο

giorgos_toympos_pagkosmio_endiaferon_gia_tin_mastiha

Σχετικά Άρθρα