Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

4 μηχανήματα σε Πυργί, Νένητα, Καλαμωτή και Καλλιμασιά για τον πρώτο καθαρισμό της μαστίχας

Έρευνα, επεμβάση στον πρωτογενή τομέα και νέα προϊόντα μαστίχας το τρίπτυχο στόχων της ΕΜΧ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 08/04/2019 - 14:11

Επένδυση στην έρευνα, μέσω της δημιουργίας του Κέντρου Έρευνας, επέμβαση στον πρωτογενή τομέα, με πρώτο βήμα την τοποθέτηση σε τέσσερα χωριά (Πυργί, Καλαμωτή, Νένητα και Καλλιμασιά) μηχανών για να γίνεται ο καθαρισμός της μαστίχας -σε πρώτο στάδιο- και δημιουργία προϊόντων μαστίχας, με στόχο τον πολλαπλασιασμό της αξίας του προϊόντος – πρώτης ύλης, είναι το τρίπτυχο της στόχευσης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, με το βλέμμα στην επόμενη δεκαετία, όπως το παρουσίασε ο Πρόεδρός της, Γ. Τούμπος, στην «Α», στον απόηχο της 2ης ετήσιας συνάντησης της ΕΜΧ που έγινε στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

«Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα λαμπρό μέλλον, ανοίγονται πάρα πολλές προοπτικές για την παγκόσμια αγορά, που μας κάνει εξαιρετικά αισιόδοξους.», τόνισε ο Γ. Τούμπος και συνέχισε:

« Με βάση τις έρευνες και τη βιβλιογραφία, όπως αναλύεται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και στα οποία αναφέρθηκαν χθες οι Δρ.Ανδριάνα Καλιώρα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Δρ. Γιάννης Γεωργιάδης, Ιατρός Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο και ο Δρ. ΝικόλαοςΤσαμόπουλος, Ιατρός Ακτινολόγος, η μαστίχα αποδεικνύεται ότι έχει εξαιρετικές ιδιότητες σε σειρά ασθενειών. Όπως είπε και ο κος Τσαμόπουλος είναι μια πανάκια στην ιατρική και σε προληπτικό και σε θεραπευτικό στάδιο

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 22:04

 

Με εξαιρετική επιτυχία οργανώθηκε το φετινό TEDxPatras -για πέμπτη συνεχή χρονιά- με θέμα την «Αβεβαιότητα», στις 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εθελοντική ομάδα του TEDxPatras συνεργάστηκε ουσιαστικά με την INTERAMERICAN και διαμόρφωσε μια μοναδική εμπειρία για όσους συμμετείχαν. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η INTERAMERICAN ανέλαβε και την ασφάλιση των εθελοντών για την ημέρα της εκδήλωσης, δεδομένου ότι η εταιρεία αναγνωρίζει σημαντική κοινωνική αξία στην εθελοντική συνεισφορά και η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού από τον Ο.Η.Ε.

 

Στις δημιουργικές δραστηριότητες, που συγκέντρωσαν TEDxSters και ομιλητές σε μια κοινή εμπειρία για να υποδυθούν ρόλους, να αντιμετωπίσουν ποικίλες αβεβαιότητες και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη σιγουριά, η ομάδα η οποία υποστηρίχθηκε από την INTERAMERICAN συμμετείχε με θέμα «Less uncertainty, more opportunities».  Το TEDxPatras από τα τέλη του 2014, όταν ξεκίνησε, στηρίζει τη δράση του στην εθελοντική συμμετοχή ομάδων που κάθε χρόνο συντάσσονται για να σχεδιάσουν αποτελεσματικά τη διοργάνωση. Πλέον, το TEDxPatras εντάσσει την πόλη σε έναν παγκόσμιο χάρτη διεθνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με έμφαση στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ο θεσμός υπηρετεί πιστά τον συγκεκριμένο σκοπό, προσκαλώντας ομιλητές από όλο τον κόσμο για να μοιραστούν από τη σκηνή του τις ιδέες τους, την επιτυχημένη πρακτική τους, τη μεθοδολογία ή την τεχνική τους, τη γνώση, την εμπειρία και την επιστήμη τους, μέσα σε ένα περίγραμμα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να ενεργοποιηθούν είτε ατομικά είτε συλλογικά.

 

Η υποστηρικτική συμμετοχή της INTERAMERICAN στο TEDxPatras κινητοποίησε και φέτος το δυναμικό του Διοικητικού Γραφείου Πωλήσεων στην πόλη. Η εταιρεία, που βρίσκεται σε φάση δυναμικής προσαρμογής του επιχειρηματικού μοντέλου της, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στο μέλλον στις μεγάλες προκλήσεις για την ασφάλιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, επενδύει ιδιαίτερα σε νέους, ταλαντούχους ανθρώπους. Σκοπός της INTERAMERICAN είναι να αναδεικνύει και να υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες, ακολουθώντας δυναμικά και στην πράξη τις μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία, την αναλυτική προσέγγιση των θεμάτων και τον τρόπο εργασίας, με έμφαση στη συνεργασία και την ομαδικότητα.