Το 60% των μαστιχοπαραγωγών δεν θα έχει έκπτωση φόρου!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΧ: ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
Δευ, 30/05/2022 - 15:27

Θετικό μέτρο η μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες καθώς και για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας, όμως όσον αφορά τους μαστιχοπαραγωγούς το 60% δεν θα τη δικαιούται.

Το παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γ. Τούμπος, λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα είναι το πρώτο που θα θέσουν στην συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη το απόγευμα στη Χίο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά.

Η ΕΜΧ για το ίδιο θέμα έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον κο Γεωργαντά, όπως και στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος, ο κος Τούμπος σημείωσε ότι φέτος συνολικά στην ένωση παρέδωσαν 1633 παραγωγοί μαστίχι, εκ των οποίων οι 1.200 δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

«Είναι θετικό το μέτρο, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του μικρού κλήρου στα νησιά και να ενταχθούν σε καθεστώς μειωμένης φορολογίας όλοι οι παραγωγοί», τόνισε ο κος Τούμπος.

Σημειώνουμε ότι η παρέμβαση της ΕΜΧ γίνεται με αφορμή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή με τίτλο: «Κίνητρα Ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών ή/και εταιρικών μετασχηματισμών» στο οποίο προβλέπεται η μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες καθώς και για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας.

Όπως είπε ο κος Τούμπος στη συνάντηση που θα έχουν με τον κο Γεωργαντά -έρχεται στη Χίο με αφορμή τις εξελίξεις στο έργο του φράγματος Κόρης Γεφύρι- θα τεθεί επίσης και το ζήτημα της ανασχίνωσης (αγνοείται η τύχη του προγράμματος αναδάσωσης), αλλά και η αξιοποίηση των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης.

Σχετικά Άρθρα