Χίος, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

«Αγρια θάλασσα» οι τουριστικοί πράκτορες για τα παλαβά πρόστιμα. Από 18 Σεπτεμβρίου σταματούν ένθεν και ένθεν τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 10/09/2018 - 20:47

Αναγνωρίζουν όλοι το λάθος τους αλλά όσο δίκιο θα βρείς στο… Δρομοκαϊτειο, άλλο τόσο θα βρείς και με το ελληνικό Δημόσιο.

Ετσι απηυδισμένοι τουριστικοί πράκτορες αλλά και Ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων αλλά και έμποροι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Ξενοδοχείο Χανδρής, με στόχο να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον οργανωμένα το τέρας της γραφειοκρατίας και το αδηφάγο Δημόσιο, που μοναδικό του στόχο έχει το κλείσιμο κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα νησιά.

Αναφερόμαστε στα πρόστιμα που φόρτωσαν από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, ως γνωστόν μια … οργανωμένη χώρα έχει πολλές διοικήσεις, τους τουριστικούς πράκτορες για παραβάσεις που σχετίζονται με Τελωνειακούς ελέγχους και δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο τους.

Παρά τις διαμαρτυρίες, τα πρόστιμα αυτά καταλογίστηκαν σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες του Αιγαίου, κάτι που αναφέρθηκε και στην σημερινή δυναμική συγκέντρωση.

Η Φωτεινή Ορφανούδη, ο Κώστας Μπόλας, ο Αποστόλης Σπανολιός αναφέρθηκαν στον γνωστό Γολγοθά που βαδίζουν, εξηγώντας ότι υπάρχει τέτοια πολυνομία και γραφειοκρατία, που ουδείς γνωρίζει όχι μόνο γιατί και με ποια λογική τους επιβάλλονται πρόστιμα αλλά και τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν τα επόμενα.

Αυτό που μας είπαν όλοι, όσοι συζητήσαμε στην κρατική μηχανή, είναι ότι έχετε δίκιο, είπε ο παριστάμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, διαβεβαιώνοντας ότι ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους μήπως και… τετραγωνιστεί ο κύκλος.

Κατ’ αρχήν, είπε ο Παντ. Λεγάτος, αφού όλοι μας αποδίδουν δίκιο ζητάμε πάγωμα των προστίμων, ζητάμε να μας πουν από εδώ και πέρα σε περίπτωση μη νόμιμων διαβατηρίων ποιά είναι η αρμόδια αρχή διαβεβαίωσης και τέλος ζητάμε να μας πούν πως βεβαίωσαν τα πρώτα πρόστιμα χωρίς νόμιμη εκπροσώπηση των εταιρειών. Ηδη ο βουλευτής Α. Μιχαηλίδης, κατέληξε ο Π.Λεγάτος με έχει διαβεβαιώσει ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε στην Αθήνα μήπως και βγάλουν άκρη τα συναρμόδια υπουργεία αφού εννοείται πως ούτε μεταξύ τους συμφωνούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση τους εντεταλμένου για τον τουρισμό Δημοτικού συμβούλου Δ. Καράλη.

Η κατάληξη διατυπώθηκε στο τέλος από τους παρισταμένους εκπροσώπους φορέων.

Αν το θέμα δεν λυθεί άμεσα, αν τα παλαβά πρόστιμα δεν μηδενιστούν, αν αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο εταιρείες που διακινούν 1 εκατομμύριο ανθρώπους από και προς την Τουρκία, από τις 18 Σεπτεμβρίου σταματούν να κάνουν δρομολόγια στη Χίο τόσο οι Ελληνικές όσο και οι Τούρκικες εταιρείες, με ότι σημαίνει αυτό για τις οικονομίες κυρίως των νησιών.

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα επιβάλλονται για τελωνιακές παραβάσεις, μη νόμιμα, πλαστά διαβατήρια κ.λ.π και επειδή δεν μπορούν να επιβληθούν πρακτικά στους παραβάτες, που τιμωρούνται με απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας και άμεση επιστροφή, ούτε στις Τουρκικές εταιρείες ελλείψει ΑΦΜ στη χώρα μας, οι νοσηροί εγκέφαλοι της κρατικής διάλυσης απεφάνθησαν ότι πρέπει να τα μετακυλήσουν στους έλληνες τουριστικούς πράκτορες!!!

zitame_arhika_pagoma_ton_prostimon

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Δευ, 19/11/2018 - 11:03

Η Tsakos Group of Companies σε συνεργασία με την MAN Energy Solutions  διοργανώνει την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, στις 9 π.μ. για τους αξιωματικούς της και τους σπουδαστές της στις Ναυτικές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, σεμινάριο με θέμα: Fundamentals & Operation Seminar of ME-C Propulsion Engines

Στην ενότητα αυτή θα αναλυθούν λεπτομερώς οι αρχές λειτουργίας των ηλεκτρονικών μηχανών, το πρόγραμμα συντήρησης, όπως επίσης και τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων. Στην παρουσίαση αυτή, επίσης, θα αναλυθούν διάφορα περιστατικά που η MAN ως εταιρία κατασκευής των εν λόγω μηχανών έχει αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια για αναβάθμιση των ήδη υπάρχοντων συστημάτων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» (Μιχ. Λιβανού 51, Χίος) και είναι ανοιχτό προς Μηχανικούς Ε.Ν. και στελέχη άλλων ναυτιλιακών εταιριών που το επιθυμούν.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 22710-29600.