Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Β. Ελλάδας

Ευνοεί η καλή και με οικονομικότερο εισιτήριο αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Καβάλα
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 18/04/2017 - 15:34

Στην ενίσχυση της προβολής της Χίου στην αγορά της βόρειας Ελλάδας, με δεδομένη την καλή αλλά και με οικονομικότερο εισιτήριο (τουλάχιστον σε σχέση με την Αθήνα) αεροπορική σύνδεση, με την ύπαρξη δρομολογίων από 3 εταιρείες στη γραμμή με Θεσσαλονίκη (Astra, Aegean και Sky) αλλά και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Καβάλα, σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Χίου.

Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 20/4/17 με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα τουρισμού, Δημήτρη Καράλη, να δηλώνει στην “Α” ότι θα αξιοποιηθεί κυρίως το διαδίκτυο.

Επιδιώκοντας οφέλη κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου, προγραμματίζονται επίσης δράσεις προβολής της Χίου στην αγορά της Τουρκίας αλλά και της Σλοβενίας, όπου καλλιεργείται το έδαφος επιστροφής μιας πτήσης τσάρτερ που είχαμε πρόπερσι, αλλά διεκόπη πέρσι.

Ο κ. Καράλης αναφέρθηκε επίσης στις κοινές δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος  με φορείς της αγοράς, όπως η συνεργασία με το Επιμελητήριο για το τουριστικό άνοιγμα στην πόλη Μανίσα της Τουρκίας αλλά και στη φιλοξενία τούρκων τουριστικών πρακτόρων στη Χίο αυτήν την εβδομάδα, σημείωσε ότι στο συμβούλιο της Πέμπτης θα συζητηθεί η συμμετοχή του δήμου στην έκθεση Greek Panorama που θα γίνει το Μάιο στη Νέα Υόρκη με στόχο την προσέλκυση ομογενών, αλλά και στη συνέχεια των προγραμμάτων ξεναγήσεων στην Αμανή και τα Καρδάμυλα, τα οποία ξεκίνησαν πέρσι.

Δημήτρης Καράλης, εντ. δημοτ. σύμβ. για τουρισμό, για τουριστικό άνοιγμα σε Β. Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα