Ανοίγουν πανιά για Χίο 50 ιστιοπλοϊκά από τον Τσεσμέ

Σημαντική τονωτική ένεση, πριν τον ημιμαραθώνιο και το Μπαϊράμι
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 21/08/2017 - 16:07

Σημαντική τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία είναι η επιλογή της Χίου από τη μαρίνα του Τσεσμέ, στο πλαίσιο ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει, να περιλάβει το λιμάνι μας ως προορισμό προσέγγισης 50 σκαφών.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι από την Πέμπτη το πρωί, που αναμένονται τα σκάφη, μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι που θα αναχωρήσουν, θα βρεθούν στη Χίο 500 επιπλέον επισκέπτες, με το Δημήτρη Καράλη, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα τουρισμού, να αναφέρει στην «Α» ότι το γεγονός αυτό έχει τη σημασία του όταν συμβαίνει μετά το 15 Αύγουστο, που στην περίπτωσή μας αρχίζει να φθίνει η τουριστική κίνηση.

Φέτος η περίοδος μετά τον 15Αύγουστο παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα, αφού του ιστιοπλοϊκού αγώνα ακολουθεί ο ημιμαραθώνιος, που επίσης αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και αμέσως μετά από τις 31 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου το Μπαϊράμι που  αναμένεται να διπλασιάσει τις συνήθεις, γι’αυτήν την περίοδο, αφίξεις Τούρκων τουριστών.

Στα πλαίσια ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού αύριο, όπως γνωστοποίησε ο κ. Καράλης, στη 1 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη στο δήμο στην οποία θα συμμετέχουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο με θέμα τη συμμετοχή στη μοναδική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού που γίνεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο στη Ναύπακτο.

50 ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Σχετικά Άρθρα