Αντ. Μαϊστράλη: Κρατήσεις για διακοπές στη Χίο από τον Ιούνιο

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ... ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ
Τετ, 31/05/2023 - 14:52

Θετικά είναι τα μέχρι τώρα μηνύματα από την τουριστική αγορά στο νησί μας, συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους, μιας και ήδη κρατήσεις σε καταλύματα γίνονται και για τον Ιούνιο, αρκετές από τις οποίες αφορούν δικαιούχους του περσινού προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Αντιγόνη Μαϊστράλη, επιχειρώντας μια αποτύπωση των μέχρι τώρα δεδομένων για τη φετινή τουριστική σεζόν, σε συνέντευξή της στο Ράδιο "Α", εκτός από το παραπάνω σημείωσε ακόμη ότι εκτός από τους Έλληνες, υπάρχει κινητικότητα και από ευρωπαϊους τουρίστες -μεμονωμένους βέβαια- αφού δεν έχουν "κλειδώσει" οριστικά οργανωμένες πτήσεις, ενώ παράλληλα καλά κρατεί και το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία.

Μάλιστα και στις επερχόμενες εκλογές στις 25 Ιουνίου αναμένεται να έχουμε αρκετούς τούρκους επισκέπτες (το ίδιο συνέβη και στις 25 Μαϊου), μιας και ξεκινά το Μπαϊράμι.

Η κα Μαϊστράλη χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι και φέτος το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού - το οποίο θα ξεκινήσει νωρίτερα (Ιούλιο αντί για Αύγουστο)-  δίνει για τους δικαιούχους στη Χίο δεκαήμερη παραμονή. Στη σωστή κατεύθυνση, τόνισε, κινείται και η απόφαση για επέκταση της περιόδου διακοπών με καλύτερη τιμολογιακή πολιτική τα Χριστούγεννα του 2023 και το Πάσχα του 2024.

Σε κάθε περίπτωση ο στόχος και αυτή τη χρονιά παραμένει η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, με τους ιθύνοντες να επιχειρούν μέσα από συνέργειες (πραγματοποίηση π.χ. δράσεων - να το πετύχουν.

Σχετικά Άρθρα