Αντ. Μαϊστράλη, Πρόεδρος Ξενοδόχων: Τονωτική ένεση ο Κοινωνικός Τουρισμός για Χιώτες ξενοδόχους

1.200 δικαιούχοι του προγράμματος ήρθαν για 10ημερες διακοπές τον Αύγουστο
Τετ, 02/09/2020 - 15:08

Σημαντική τονωτική ένεση αποδείχθηκε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τον Αύγουστο του 2020 για ξενοδόχους στο νησί μας, αφού με το ευαίσθητο τουριστικό προϊόν να διέρχεται παρατεταμένης κρίσης με άγνωστο χρονικό ορίζοντα, λόγω covid -19 είδαν επιτέλους τουρίστες στα καταλύματά τους και προσδοκούν ότι θα τηρηθούν τα υπεσχεθέντα που αφορούν την πληρωμή τους, εντός ενός ή δύο μηνών, από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίηση χθες ο ΟΑΕΔ η Χίος για τον Αύγουστο, που είναι ο πρώτος μήνας υλοποίησης του προγράμματος (λήγει τον Ιούλιο του 2021) έλαβε 1.200 επιταγές, που αντιστοιχούν στο 2% της πίτας του κοινωνικού τουρισμού σε όλη την επικράτεια. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης η γειτονική Λέσβος έχει μικρότερο αριθμό (890) που αναλογεί στο 1%.

"1.200 δικαιούχοι, ωφελούμενοι του προγράμματος, επέλεξαν το νησί μας για τις διακοπές τους. Πρόκειται για σημαντική ένεση", ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Αντιγόνη Μαϊστράλη.

Φέτος όμως ήταν και μεγαλύτερο το ενδιαφέρον ιδιοκτητών μονάδων να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Αντί των 18 που συμμετείχαν πέρσι στο τρέχον πρόγραμμα συμμετέχουν 30 επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και μεγάλα ξενοδοχεία.

Η Χίος, όπως και τα άλλα νησιά που έχουν ΚΥΤ, λόγω προσφυγικού διαθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα για να επιλεγεί από τους δικαιούχους: Προσφέρεται μεγαλύτερος αριθμός διανυκτερεύσεων -συνολικά 10- και η συμμετοχή είναι μηδενική. Παράλληλα υπήρξαν “επιταγές” και για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση των δικαιούχων.

Οι περισσότεροι που ήρθαν με κοινωνικό τουρισμό, σύμφωνα με την Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Χίου, ήταν οικογένειες, τριων ή τεσσάρων μελών, που εξάντλησαν το 10ήμερο .Μένοντας στο νησί, ανέφερε,  ενίσχυσαν συνολικά την τοπική οικονομία, αφού δούλεψαν και άλλα καταστήματα.

"Αδράξαμε την ευκαιρία. Μπορεί οι τιμές να είναι χαμηλότερες αλλά δούλεψαν μονάδες και ελπίζουμε ότι θα πληρωθούμε εγκαίρως", ανέφερε η κα Μαϊστράλη, που περιμένει ότι και τον Σεπτέμβρη, θα υπάρχουν επισκέπτες μέσω του Κ.Τ., κυρίως ζευγάρια ή μεγαλύτερης ηλικίας.

Σχετικά Άρθρα