Από Νοέμβρη το πρόγραμμα ανασχίνωσης, χωρίς αναδρομική ισχύ

Παρ, 03/06/2022 - 12:07

Μπορεί η συνάντηση που είχε χθες ο Πρόεδρος της ΕΜΧ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να έγινε σε καλό κλίμα και να είχε σε αρκετά θέματα θετικά αποτελέσματα, όμως η ενημέρωση του υπουργού για το πρόγραμμα αναδάσωσης, που περιλαμβάνει και δράσεις ανασχίνωσης, δεν ήταν αυτή που ήλπιζαν τουλάχιστον οι μαστιχοπαραγωγοί.

Όπως είπε, μέσω του Ράδιο "Aλήθεια" ο Γιώργος Τούμπος, ο Γιώργος Γεωργαντάς τους ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα θα τρέξει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το Νοέμβρη του 2022 και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, που σημαίνει πρακτικά ότι 300 και πλέον παραγωγοί στο νησί που ήδη έχουν ανασχινώσει εκτάσεις θα μείνουν εκτός.

Επίσης, είπε, εκείνο που επιδιώκει η ΕΜΧ είναι να μειωθεί η προαπαιτούμενη για ένταξη στο πρόγραμμα έκταση στα 2 στρέμματα, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, με τα υπουργεία όμως να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά, επικαλούμενα παρατυπίες που παρατηρήθηκαν στην υλοποίηση του προηγούμενου προγράμματος.

"Οι μαστιχοπαραγωγοί δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.", σχολίασε ο κος Τούμπος, λέγοντας ότι οι παρεμβάσεις στα χωράφια φαίνονται.

Σχετικά Άρθρα