Αυξητικό ενδιαφέρον για συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων και στη Χίο

Πάνω από 120 οι ενδιαφερόμενοι για ραντεβού με εργατολόγους του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Χίου σήμερα και αύριο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 02/11/2021 - 15:14

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον συμπολιτών, κυρίως εργαζόμενων στο δημόσιο (ανάμεσά τους και αρκετοί εκπαιδευτικοί), που θέλησαν να συναντηθούν με τους εργατολόγους του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ οι οποίοι βρίσκονται σήμερα και αύριο στη Χίο, μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου για δωρεάν παροχή ενημέρωσης σε ζητήματα που αφορούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

«Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να δουν αν μπορούν να βγουν στη σύνταξη», ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας και σημείωσε ότι ήδη έχουν οριστικοποιηθεί 90 ραντεβού για τους 3 εργατολόγους, ενώ άλλα 30 με 35 άτομα τελούν σε αναμονή.

«Βλέπω ότι και στη Χίο αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι θα θελήσουν -αν πληρούν τις προϋποθέσεις- να βγουν στη σύνταξη, επιβεβαιώνοντας αυτήν την τάση εξόδου που καταγράφεται πανελλαδικά», ανέφερε ο κύριος Λίνας.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σε μικρότερο βαθμό, με αρκετούς -όπως είπε- να διαπιστώνουν ότι με τις αλλαγές στη νομοθεσία βλέπουν το όνειρο για σύνταξη να απομακρύνεται.

Ανάμεσά τους, είπε, και εργαζόμενοι με βαρέα στις οικοδομές ή σερβιτόροι με ένσημα πριν το ’83 που νόμιζαν ότι είχαν κατοχυρώσει λόγω χρόνου έναρξης της απασχόλησης, πλην όμως δε διαθέτουν επαρκή αριθμό ενσήμων.

«Άντε τώρα να είσαι στην οικοδομή ή να κρατάς το δίσκο και να σου λένε θα δουλεύεις μέχρι τα 67...», σχολίασε ο κύριος Λίνας.

Δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος, όπως είπε, αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Εργατικό Κέντρο θα καταθέσει νέο αίτημα στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ ώστε μέχρι τον επόμενο Φλεβάρη να προγραμματιστεί και νέος κύκλος ενημέρωσης εργαζομένων από εργατολόγους στο νησί μας.

 

Σχετικά Άρθρα