Δεν θέλει Μεταφορική Εταιρεία στο Αεροδρόμιο ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου

Κυρ, 03/01/2021 - 21:19

Την οδό Ιωάννου Χρήστου την λές και παρυφές του Κάμπου, την λές όμως και... Αεροδρόμιο.

Εξαρτάται από την οπτική γωνία, που το βλέπει κανείς.

Ο ΦΟΚ την βλέπει ως Κάμπο, και τώρα που επιτέλους το Νοσοκομείο αποφάσισε να αξιοποιήσει την εγκαταλελειμμένη περιουσία του, εξέδωσε την  παρακάτω καταγγελία, που αφορά τη ενοικίαση του αγροκτήματος Παπαπαντελίδη σε μεταφορική εταιρεία

Απευθυνόμενος ο ΦΟΚ στο Νοσοκομείο και τις αρχές σημειώνει:

Αξιότιμοι-ες κύριοι-ες, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μας η Διοίκηση του ‘’Σκυλίτσειου’’ Γενικού Νοσοκομείου Χίου προέβη στην ενοικίαση του επί της οδού Γιάννη Χρήστου στον Παραδοσιακό και Ιστορικό Τόπο του Κάμπου αγροκτήματος Παπαπαντελίδη σε μεταφορική εταιρεία.

Το εν λόγω αγρόκτημα περίπου 10 στρεμμάτων αποτελείται από γη υψηλής παραγωγικότητας, μία λιθόκτιστη κατοικία παραδοσιακού χαρακτήρα, επίσης μια αποθήκη – αμαξοστάσιο εποχής, καθώς, επίσης, και αξιόλογο μαγγανοπήγαδο.

Εκφράζουμε την λύπη μας γι’ αυτό για τους εξής λόγους:

  1. Το αγρόκτημα βρίσκεται όπως αναφέραμε στον Παραδοσιακό Οικισμό του Κάμπου, ο οποίος επιπλέον είναι και Ιστορικός Τόπος με αποτέλεσμα να προστατεύεται από συγκεκριμένες διατάξεις.
  2. Πέραν των συγκεκριμένων διατάξεων αναφερόμαστε και στην ηθική υποχρέωση του κάθε δημοσίου φορέα για την διαφύλαξη της ιστορικότητας του χαρακτήρα και των δυνατοτήτων της περιοχής, τα οποία κινδυνεύουν από ασύμβατες προς αυτόν χρήσεις γης, όπως η εγκατάσταση μιας μεταφορικής εταιρείας.
  3. Θα είναι επιπλέον εφιαλτική η ιδέα της δημιουργίας ενός κακού  προηγούμενου για όλη πια την περιοχή του Ιστορικού Τόπου στο μέλλον.
  4. Ο προφανής – τέλος – κυκλοφοριακός φόρτος χωρίς την ανάλογη οδική υποδομή θα είναι επικίνδυνος.

 

Γι’ αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη πράξη και καλούμε κάθε φορέα να αντιδράσει, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους δράσεις στον Ιστορικό Τόπο του Κάμπου, που μοιραία ανοίγουν και τον δρόμο για την υποβάθμισή του.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα