Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου

Τρί, 19/11/2019 - 15:59

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στην Χίο, στο Ομήρειο στις 5.30 μ.μ. με θέμα: «Η πολιτική, οικονομική, κοινωνική, εδαφική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τι σημαίνει αυτή η εφαρμογή της πολιτικής για το νησί της Χίου».

Ποιοι είμαστε

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct Βορείου Αιγαίου) αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας της τοπικής κοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως στόχο έχει την προβολή της Ευρωπαϊκής Διάστασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και την υποστήριξη και διάδοση του έργου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Ένας καλά ενημερωμένος πολίτης αποτελεί τον καλύτερο εταίρο μιας δημοκρατικής και αποτελεσματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ενημέρωση αφορά σε όλους τους πολίτες Βορείου Αιγαίου όλων των ηλικιακών ομάδων, γύρω από θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την Ε.Ε. και ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως σε θέματα νεολαίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, περιβάλλοντος και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Συνάντηση Εργασίας στις 13 Δεκεμβρίου 2019

Η συγκεκριμένη Συνάντηση Εργασίας  εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας προτεραιότητας της Πολιτικής Συνοχής και  έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν η Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα. Μαύρη Μαρία,  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κα. Μαρία Παπαδανιήλ , η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κα. Ευτυχία Βλυσίδου, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Κελεπερτζής, ο κ. Γιώργος Δανιήλ, Δήμαρχος Οινουσσών καθώς και  ο κ. Παντελής Λεγάτος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου.

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Χίο έχουν καλεστεί ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MBA και Αναπληρωτής Καθηγητής Λογιστικής  κ. Μιχάλης Μπεκιάρης,  ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών για Στελέχη Επιχειρήσεων και Αναπληρωτής καθηγητής κ. Ανδρικόπουλος Ανδρέας, οι Πρόεδροι των τμημάτων της Χίου, ο καθηγητής κ. Αγάπιος Πλατής, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών και Οικονομίας της Διοίκησης, ο καθηγητής κ. Κωνσταντόπουλος Νικόλαος, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο καθηγητής κ. Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και η καθηγήτρια κα. Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού. Ακόμη, η Κοσμήτορας του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, κα. Μαρία Λεκάκου, η καθηγήτρια κα. Ελένη Θανοπούλου, η καθηγήτρια κα. Αμαλία Πολυδωροπούλου και ο Καθηγητής κ. Μανώλης Χριστοφάκης. Επίσης θα συμμετάσχουν παλιοί και νέοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επιπλέον, έχουν προσκληθεί οι Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας, την Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς της Χίου.

Τέλος, προσκλήσεις έχουν λάβει και πρόσωπα από τον χώρο των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα,  ο κ. Σπηλιώτης απο την ΕΡΤ Χίου, ο κ. Παντελής Φίκαρης από την Ενημέρωση του Πολίτη, ο κ. Τζούμας από την εφημερίδα Αλήθεια Χίου, ο κ. Νίκος Ζερβόπουλος από το Χίος in,  ο κ. Μήτσουρας από την Χίος Press, ο κ. Στέδης Ιωάννης από το blog Αστραπάρης, ο κ. Γιανναρός από την εφημερίδα Πατρίδα, και η  κα. Κλαίρη Κάβουρα από το site Kounoupi, καθώς και το Masticha Shop.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητήσουμε γύρω από την εφαρμογή της Πολιτικής Συνοχής  κατά το παρελθόν στη Χίο και εάν αυτή η Πολιτική έχει προοπτικές εφαρμογών  για το μέλλον.

Κατά συνέπεια, η συμμετοχή σας στην κοινή δράση μας με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ορίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αλλαγές στα πακέτα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν Cosmote, Vodafone και Wind μετά τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Σάβ, 07/12/2019 - 08:55

Αλλαγές στα πακέτα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν Cosmote, Vodafone και Wind μετά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

H Cosmote ανακοίνωσε αύξηση των GB σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της.   

Σύμφωνα με την εταιρεία, «πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί η Cosmote από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ».

Οι συνδρομητές μπορούν να ενεργοποιήσουν τα νέα πακέτα δεδομένων, μέσα από την εφαρμογή My Cosmote ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Cosmote και «Γερμανός». 

Προγράμματα κινητής Cosmote Mobile: Προσφορά με πολλαπλάσια GB

Επιπλέον, η Cosmote προχωρά σε προσφορά στα προγράμματα κινητής Cosmote Mobile, τα οποία, σε συνδυασμό με τα νέα, ενισχυμένα πακέτα δεδομένων Giga Max, παρέχουν πολλαπλάσια GB σε πολύ προνομιακές τιμές. Η προσφορά στα προγράμματα ομιλίας Cosmote Mobile είναι διαθέσιμη, για νέες συνδέσεις, στο online shop

Από την πλευρά της, η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση νέων πακέτων δεδομένων, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα, ως εξής:

  • 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ,
  • 10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ,
  • 10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,
  • 10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ.

Όπως τονίζεται, τα νέα μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.

«Με τα νέα πακέτα της Vodafone, όλοι οι πελάτες συμβολαίου μπορούν να απελευθερώσουν τη χρήση Data, με κόστος που ξεκινά από τα 30 σεντς και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte. Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρη Μπρουμίδη «η Vodafone Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των πελατών της. Πρώτοι διπλασιάσαμε τα Data στους πελάτες που συνδυάζουν κινητή και σταθερή. Με τα καινοτόμα Vodafone Pass δώσαμε τη δυνατότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις κινητές εφαρμογές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς να καταναλώνουν τα data των προγραμμάτων τους».

«Μέσα από το My Vodafone App και το CU App προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας, συμβολαίου ή καρτοκινητής δωρεάν data, ενώ μόνο από μέσα από το Shake It μοιράσαμε φέτος δωρεάν πάνω από 3,3 χιλιάδες ΤΒ σε όλους μας τους πελάτες. Σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα και προσφέρουμε ακόμη περισσότερα data που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και εξελισσόμενες συνήθειες των πελατών μας. Παράλληλα, εξετάζουμε και τις υπόλοιπες εμπορικές προσφορές των data στα υφιστάμενα προγράμματα συμβολαίου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε με νέες ανακοινώσεις», πρόσθεσε ο κ. Μπρουμίδης.

Ταυτόχρονα η Wind σημειώνει πως «οι συνδρομητές της μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα DATA χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ».

Σημειώνεται πως η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.

Η μείωση της τιμής θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Δεκεμβρίου 2019.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ