Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Έκτακτη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου για τον κορωνοϊό

Παρ, 13/03/2020 - 14:46

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Χίου προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του φορέα σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά της Χίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παντελή Λεγάτο στην συνεδρίαση θα τεθούν θέματα όπως το κλείσιμο των καταστημάτων, σε συνεννόηση με τους προέδρους των συλλόγων, αλλά και τα αντισταθμιστικά που θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει προς  τους επιχειρηματίες προκειμένου να  περιοριστεί η οικονομική ζημιά.

«Το κλείσιμο των καταστημάτων δεν είναι δική μας αρμοδιότητα αλλά είναι ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε ο κ. Λεγάτος.

Το επιμελητήριο πάντως από τις προηγούμενες μέρες του έχει προτρέψει τα μέλη του σε ηλεκτρονικές συναλλαγές με τον Παντελή Λεγάτο να τονίζει ότι προέχει η υγεία  των πολιτών.

«Ο κορωνοϊός θα επηρεάσει την ζωή και την καθημερινότητα όλων μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 18:52

Τα μέτρα επανεκκίνησης και στήριξης του τουριστικού κλάδου της Χίου και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid – 19, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με τους εκπροσώπους του Φορέα Τουρισμού Χίου και την Ένωση Ξενοδόχων  του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε οι εκπρόσωποι των δύο φορέων παρουσίασαν στον κ. Μηταράκη τις προτάσεις τους για την ενίσχυση των προγραμμάτων τουρισμού που αφορούν στην Χίο, όπως μεταξύ άλλων είναι: το πρόγραμμα τουρισμός για όλους-voucher διακοπών, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, σε συνδυασμό με την πρόταση για επιδότηση των μεταφορών ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, την μείωση του ΦΠΑ διαμονής, καθώς και την δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου έναντι της πανδημίας.