Εκθεση για την προβολή και προώθηση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στα Καρδάμυλα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/08/2022 - 06:20

Μία πολύ όμορφη και ποικίλης ύλης Έκθεση για την προβολή και προώθηση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας εγκαινιάστηκε χθες Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 στις8.30 μ.μ. στα Καρδάμυλα στο Μάρμαρο. Την τριήμερη αυτή έκθεση που θα είναι ανοιχτή κάθε βράδυ μέχρι τις 12 Αυγούστου, συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Καρδαμύλων με τον Πολιτιστικό Τομέα της Κοινότητας Καρδαμύλων και Χορηγό το Κληροδότημα Μιχαήλ Η. Ψωμοστήθη.

Στην έναρξη της βραδιάς και της έκθεσης στην όμορφη παραλία στο Μάρμαρο, ''υπό το βλέμμα'' του αγάλματος του Καρδαμυλίτη Ναυτικού, οι Εκθέτριες και ο κόσμος που γέμισε τα καθίσματα γύρω από το πάνελ με τα εκθέματα, απόλαυσαν το όμορφο και χαριτωμένο Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων που επιμελείται με επιτυχία η Ιουλία Λιγνού.

Στη συνέχεια, η ακούραστη και πάντα δραστήρια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Τομέα Καρδαμύλων Δώρα Σαββοπούλου, που συντόνισε τη βραδιά, παρουσίασε μία-μία τις Εκθέτριες στο κοινό και τους έδωσε βήμα να μιλήσουν για το έργο τους και τα εκθέματα που παρουσιάζουν. Τα είδη που απαρτίζουν την έκθεση είναι ποικίλης ύλης...

Είδη μελισσοκομίας, πλεκτά, κοσμήματα, ανθοϊάματα, ζωγραφική, ρούχα και αξεσουάρ ένδυσης (όπως τσάντες, φουλάρια κ.λπ.)...και είναι όντως ένα πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον bazaar για να επισκεφθεί ο κόσμος και να αγοράσει. Εκτός όλων αυτών οι επισκέπτες θα χαρούν μια όμορφη βραδιά στο Μάρμαρο που σφύζει από ζωή αυτόν τον καιρό, με τα παιδιά να τρέχουν και να παίζουν πάνω κάτω με φωνές χαρούμενες, ενώ οι γονείς απολαμβάνουν το ποτό, τον καφέ ή τα μεζεδάκια τους στα τραπεζάκια της προκυμαίας των Καρδαμύλων. 

Η Δώρα Σαββοπούλου Πρόεδρος του Πολιτιστικού Τομέα Καρδαμύλων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδαμύλων Σταυρούλα Θεοδωράκη και η Μαρία Φράγκου Νομική Σύμβουλος του Κληροδοτήματος Ψωμοστήθη που είναι και ο χορηγός της παρούσας έκθεσης καθώς και πολλών επιχειρηματικών δράσεων γυναικών στα Καρδάμυλα, μίλησαν για τις Καρδαμυλίτισες που είναι πάντα δραστηριες και ευφυείς και για τη σημασία της υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που τις περισσότερες φορές μας εκπλήσσει με τη φινέτσα και τις επιτυχίες της.

Την εκδήλωση τίμησε με την ουσιαστική παρουσία του ο Παντελής Μπουγδάνος από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Οι συμμετέχουσες στην Έκθεση είναι όλες γυναίκες από τα Καρδάμυλα ή με καταγωγή από τα Καρδάμυλα που παρουσιάζουν σημαντική επιχειρηματική δράση. Παραθέτουμε ακολούθως τα ονόματά τους αναλυτικά. Αθανασιάδου Αναστασία, Ασημάκη Νατάσα, Γκουγκουλιού Ειρήνη, Καραμούζου Ρένα, Ματθαίου Δέσποινα, Μισαηλίδου Σάντυ, Πα'ι'δούση Δέσποινα, Πρωϊου Μίνα, Σαρρή Πόπη, Τιμιάδου Νένη, Τσακού Αγγέλα.

Ο κόσμος που επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης ήταν πολύς, είχε έκδηλο ενδιαφέρον και ψώνισε.

Η κυρία Μαρία Φράγκου από το Ίδρυμα Ψωμοστήθη είπε προς το τέλος της ομιλίας της, ότι υπάρχει μια σκέψη για συνέχεια αυτής της έκθεσης στην Αθήνα τον ερχόμενο Δεκέμβριο (Χριστουγεννόσκολα) στην αίθουσα του Κληροδοτήματος Ψωμοστήθη. 

Σχετικά Άρθρα