Επιδότηση του κόστους μετακίνησης στη Χίο ζητούν οι ξενοδόχοι

Παρ, 22/05/2020 - 14:24

Να μειωθεί το κόστος πρόσβασης στο νησί διεκδικεί η Ένωση Ξενοδόχων Χίου σε μια προσπάθεια να μπορέσει η Χίος να διεκδικήσει τμήμα της τουριστικής πίτας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Αντιγόνη Μαϊστράλη, μιλώντας στο Ράδιο «Αλήθεια», δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων και την πρωθυπουργική εξαγγελία για άνοιγμα της χώρας μας στους τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, σημείωσε ότι ακόμη παραμένουν προς διευκρίνιση τα ζητήματα που άπτονται των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των ξενοδοχείων, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

«Το πρώτο μέλημα όλων μας είναι πως θα δουλέψουμε για την προστασία τη δική μας, των εργαζομένων μας αλλά και όσων θα μας τιμήσουν ερχόμενοι στον τόπο μας», ανέφερε η κα Μαϊστράλη.

Οι ξενοδόχοι έχοντας να αντιμετωπίσουν νέα δεδομένων και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η σεζόν θα είναι μικρότερη, εκείνο που επιδιώκουν είναι η Χίος να γίνει δελεαστική στους επισκέπτες και οικονομικά, θέτοντας, όπως προαναφέραμε, το ζήτημα του μεταφορικού κόστους.

Αναγνωρίζοντας ότι στις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω κορωνοϊού έχει προβάδισμα ο οδικός τουρισμός και προορισμοί που προσεγγίζονται σε δύο ώρες, επισημαίνει ότι η Χίος, που διαθέτει όλο το υπόλοιπο πακέτο  – μεγάλο νησί (5ο στην Ελλάδα, 10ο στη Μεσόγειο) με χιλιόμετρα ακτογραμμών, χωρίς συνωστισμό και μαζικό τουρισμό, με καταλύματα σε απόσταση διασκορισμένα στο νησί- πρέπει να γίνει και φθηνότερος προορισμός, κάτι που θα επιτευχθεί με την επιδότηση των εισιτηρίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δειλά – δειλά το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κάποια request στις μονάδες από εν δυνάμει τουρίστες, όμως αυτά δεν αποτελούν κράτηση, αλλά ως ένδειξη δίνουν έναν τόνο αισιοδοξίας στην μάχη των ξενοδόχων να κρατηθούν ζωντανοί, σχεδιάζοντας πια την τουριστική περίοδο του 2021.

Σ’αυτήν εκτιμά η κα Μαϊστράλη ότι στοχεύει και η χρηματοδότηση του ΕΟΤ με 2 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης για ειδικό πρόγραμμα προβολής και προώθησης των νησιών που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης, μεταξύ των οποίων και το δικό μας.

Σχετικά Άρθρα