Επιστροφή στην κανονικότητα με πλοίο κάθε μέρα το καλοκαίρι

Εκτός Σαββάτου, μόνο τον Ιούνιο
Τετ, 27/05/2020 - 12:18

Από την 1η Ιουνίου αυξάνονται σε έξι εβδομαδιαίως τα δρομολόγια από Χίο προς Πειραιά (απ' ευθείας) τα οποία θα εκτελούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου. Στη γραμμή θα μπει εκτός από το "Νήσος Σάμος" και το "Διαγόρας", όπως είπε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ο ναυτιλιακός πράκτορας, Θόδωρος Μιχαλάκης.

Τα δρομολόγια δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στην ιστοσελίδα της Blue Star Ferries, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, από τον Ιούλιο το "Διαγόρας" θα αντικατασταθεί από  το Νήσος Ρόδος.

Παράλληλα μέσω της άγονης, που εκτελείται από το "Μύκονος", η Χίος συνδέεται με Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καβάλα αλλά και με Σάμο, Ικαρία, Μύκονο και Σύρο) με κατάληξη του δρομολογίου στον Πειραιά.

Από τον Ιούλιο το νησί θα αποκτήσει ακτοπλοϊκή σύνδεση, μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Σάββατο, με τον Πειραιά, μέσω Μεστών, δρομολόγιο που θα εκτελείται μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. 

Μέχρι στιγμής με βάση το πρωτόκολλο, λόγω κορωνοϊού, τα πλοία (με καμπίνες) έχουν πληρότητα στο 55%, οι εταιρείες όμως περιμένουν ότι από Ιούλιο το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 85%.

Σχετικά Άρθρα