Εξαγώγιμο προϊόν σε Ιταλία και Ισπανία τα κατσίκια Χίου!

Αυξημένη από ένα έως τρία ευρώ το κιλό η τιμή του στα κρεοπωλεία της Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/04/2022 - 14:23

Στην αγορά της Ιταλίας και της Ισπανίας εξάγονται κατσίκια από τη Χίο, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες κατανάλωσης, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών!

Το παραπάνω προέκυψε σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η τηλεόραση της «Αλήθεια» μιλώντας με κρεοπώλες που δραστηριοποιούνται στο νησί, ανάμεσά τους και ο Παντελής Ψυχιάς. Όλοι τους συμφώνησαν ότι οι Χιώτες θέλουν στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα το κατσικάκι τους και προτιμούν τα φρέσκα και ντόπια προϊόντα, συμπληρώνοντας επίσης τις αγορές τους με κοψίδια, κοκορέτσια, λουκάνικα, κοντοσούβλια και τα υλικά της μαγειρίτσας, αν και οι αγορές των τελευταίων, χρόνο με το χρόνο, μειώνονται.

«Μεγάλος αριθμός κατσικιών από την περιοχή μας τροφοδοτεί το Πάσχα των Καθολικών σε Ιταλία και Ισπανία, με αποτέλεσμα τα κατσίκια να μην επαρκούν για την τοπική αγορά και οι τιμές να είναι λίγο ανεβασμένες, σε συνδυασμό και με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών», ανέφερε ο κος Ψυχιάς, λέγοντας ωστόσο ότι οι ίδιοι φροντίζουν να προμηθεύονται επαρκή ποσότητα για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Η αύξηση της τιμής ανά κιλό υπολογίζεται στα 2 με 3 ευρώ, σημείωσε ο Δημήτρης Λεβίδης και τόνισε ότι και οι κρεοπώλες αγόρασαν ακριβότερα από τους κτηνοτρόφους οπότε με τη σειρά τους πουλούν ακριβότερα στους καταναλωτές.

«Αγοράσαμε 10 ευρώ, πουλάμε 13 ευρώ», ανέφερε ο Γιώργος Πουλάκης, που περιγράφει την κίνηση στην αγορά ως μέτρια.

Αντίθετα ο Μιχάλης Μονιούκας εκτίμησε ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική και μίλησε για αύξηση στην τιμή του κατσικιού 1 ευρώ / κιλό σε σχέση με πέρσι.

logo_exagogon._ayximeni_i_timi_toy_katsikioy

Σχετικά Άρθρα