Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη σε βάρος της ΕΜΧ, που οδεύει στο 2021 με αύξηση τζίρου και νέο ρεκόρ παραγωγής μαστίχας!

Τριπλέτα καλών ειδήσεων από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Γ. Τούμπο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 31/12/2020 - 14:42

Τριπλέτα καλών ειδήσεων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, γνωστοποιώντας την τάση αύξησης της παραγωγής μαστίχας σε τέτοιο βαθμό που να υπάρχουν προσδοκίες ότι η φετινή σοδειά θα κλείσει πάνω από τους 200 τόνους, την αύξηση του τζίρου της Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου στα 19 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τη θετική έκβαση της υπόθεσης ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος του συνεταιρισμού πριν από ένα χρόνο, κατά την προσπάθεια αγοράς ενός μηχανήματος συσκευασίας τσίχλας.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Αλήθεια” σημείωσε ότι μέχρι τώρα η Ένωση έχει παραλάβει από τους παραγωγούς 75 τόνους μαστίχας, κατά 18 τόνους περισσότερους από την αντίστοιχη περσινή περίοδο που σημαίνει πρακτικά ότι αυξάνεται και η απασχόληση στο νησί.

Αναφορικά με τον ετήσιο τζίρο του συνεταιρισμού δήλωσε  ότι από τα 14 εκατομμύρια προ 5ετίας φέτος η χρονιά καταγράφει 19 εκατομμύρια ευρώ, κατά ένα περισσότερο από πέρσι, δείχνοντας πλέον ότι η ένωση αποτελεί ένα υπολογίσιμο συνεταιριστικό - εταιρικό σχήμα.

Τέλος για την εξιχνίαση της ηλεκτρονικής απάτης που αφορούσε στην απώλεια ποσού 348.000 ευρώ το οποίο προοριζόταν για προμηθευτή στην Ιταλία και κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο, είπε ότι χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλαν η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και οι εισαγγελικές αρχές σε Χίο και Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε ο ο λογαριασμός και οι δικαιούχοι του και κινούνται οι ποινικές διαδικασίες. Παράλληλα την προηγούμενη Παρασκευή η ασφαλιστική κατέβαλε στην ένωση το 40% του ποσού που έχασε λόγω της απάτης.

“Το μαστιχάι, που λέμε και στο Πυργί, θα το κάνουμε προιον που η εκμετάλλευσή του θα συμβάλει στο να ζει μεγάλο μέρος του νησιού”, κατέληξε ο Γ. Τούμπος εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας σε μια περίοδο που οι δυσκολίες σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στον τόπο μας είναι πολλές.

tripleta_kalon_eidiseon_apo_tin_enosi_mastihoparagogon_hioy

Σχετικά Άρθρα