Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

"Γέφυρα" Επιμελητηρίου για τις μεταφορικές στο λιμάνι Μεστών

Καταρχήν οικονομική καταγραφή της επιβάρυνσής τους και μετά βλέπουμε
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/02/2019 - 15:07

Συνάντηση με τις μεταφορικές εταιρείες πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Παντελής Λεγάτος, μετά την επιστολή που είχαν στείλει οι ιδιοκτήτες τους στο Λιμενικό ταμείο και στην οποία ανέφεραν ότι δεν στηρίζουν το δρομολόγιο στο Λιμάνι Μεστών.

«Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, κυρίως λόγω χιλιομετρικής απόστασης, που επιβαρύνει το κόστος λειτουργίας του, λόγω εργατικών καυσίμων και φθορές στα οχήματα», ανέφερε ο κ.Λεγάτος.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου συμφώνησε με τις μεταφορικές εταιρείες να προσκομίσουν στοιχεία, ώστε σε οικονομικό επίπεδο να αποτυπώνεται η επιβάρυνση που ισχυρίζονται ότι έχουν,  από την χρήση του Λιμένα Μεστών.

«Οφείλουμε να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν στους επαγγελματίες, αποτυπωμένα σε μια μελέτη και μετά να αναζητήσουμε λύσεις», τόνισε ο κ.Λεγάτος, συμπληρώνοντας ότι το Επιμελητήριο στηρίζει την λειτουργία του Λιμένα Μεστών «υπό προϋποθέσεις».

Βέβαια οικονομοτεχνικά η χρησιμότητα, καθώς και τα όποια προβλήματα από τη χρήση του λιμένα Μεστών αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο άλλης μελέτης, για την οποία έχουν συμφωνήσει οι τοπικοί φορείς με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ωστόσο από τότε που ανακοινώθηκε το πλάνο μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει αρκετοί μήνες και ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο της καταρχήν πρώτης εκτίμησης του κόστους της μελέτης, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο REVOIL 2020
Δευ, 20/01/2020 - 19:17

Με μεγάλη επιτυχία και την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων υλοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο της REVOIL το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιανουαρίου 2020.

 

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κος Ευάγγελος Ρούσσος, η ομιλία του οποίου όρισε την έναρξη του συνεδρίου. Ο κος Ευάγγελος Ρούσσος δίνοντας έμφαση στον σπουδαιότερο παράγοντα επιτυχίας για την REVOIL, που είναι οι άνθρωποί της, ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη νέα απαιτητική χρονιά, έχοντας ως γνώμονα την ομαδικότητα και την εστίαση στο αποτέλεσμα.  

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με σπουδαίους Έλληνες αθλητές, αλλά και συντελεστές του αθλητισμού, που μοιράστηκαν πολύτιμες προσωπικές εμπειρίες τους, οι οποίες βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στις απαιτητικές συνθήκες των επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών, τιμητική ήταν η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή Αντώνη Φώτση, του προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Μαρκόπουλου κου Πάρη Ευαγγελίου και του τεχνικού διευθυντή του Ηλυσιακού & προπονητή του Παναθηναϊκού κου Θανάση Θωμόπουλου.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου, έλαβε χώρα και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ακολούθησε δεξίωση και διασκέδαση για όλους τους εργαζομένους.