Χίος, Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Η INTERAMERICAN κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα, στα «Global Insurance Awards 2017»

Τετ, 28/02/2018 - 19:43
Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος ομίλου INTERAMERICAN

Για μια ακόμη χρονιά -την έβδομη στη σειρά- τα διεθνούς κύρους Global Insurance Awards ανέδειξαν την INTERAMERICAN ως την «καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα» για το 2017. Ο θεσμός, που οργανώνει σε ετήσια βάση το παγκοσμίως καταξιωμένο οικονομικό περιοδικό «World Finance», αναγνωρίζει ανά χώρα τις κορυφαίες στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες επιχειρήσεις ανά κλάδο μέσα από αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης σε δύο στάδια, με κριτήρια τη διαφοροποίηση και καινοτομία, τις αποτελεσματικές πρακτικές, την οικονομική ευρωστία και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η INTERAMERICAN διακρίνεται για το ισχυρό brand και την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά των Γενικών Ασφαλίσεων. Στρατηγικά, η εταιρεία με γνώμονα την εστίαση στον πελάτη έχει επικαιροποιήσει τις προτεραιότητές της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου αξιοποιώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, την καθετοποίηση και αυτοματοποίηση στη διαχείριση και την αυξανόμενη διείσδυση μέσω διαδικτύου, ενώ και στους λοιπούς κλάδους των Γενικών στοχεύει σε επιλεκτική και κερδοφόρο ανάπτυξη, με δραστηριοποίηση και σε νέους τομείς (γεωργικές ασφαλίσεις, αστική ευθύνη, ασφάλιση εγγυήσεων κ.ά.) πέραν των παραδοσιακών. «Βασικός στόχος της INTERAMERICAN είναι να κτίζει και στις Γενικές Ασφαλίσεις ολιστικά την εμπειρία του πελάτη: από την επικοινωνία, το underwriting και την πώληση, μέχρι την εξυπηρέτηση, την ανανέωση του συμβολαίου και την αποζημίωση, σε κάθε σημείο επαφής μαζί του. Κάθε διάκριση της εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει την προσέγγιση των στόχων μας στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την εστίαση στον πελάτη», επισημαίνει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων διακρίθηκε για το 2017 και στον ελληνικό θεσμό βραβεύσεων «True Leaders».

Χαρακτηριστικό δείγμα πρωτοπορίας για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή από την INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου (Partial Internal Model) για τον υπολογισμό της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας, που ενεργοποιήθηκε μετά την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του Solvency II. Η εταιρεία, κατά το 2017, ανέπτυξε περαιτέρω τις ισχυρές συνεργασίες για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων στις Γενικές με άλλα μεγάλα brands λιανικής, ενώ επεξέτεινε τις δραστηριότητες της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου και στην Κύπρο με την Anytime, που αποτελεί την πρώτη direct ασφάλιση στη χώρα μας. Πέρυσι, η INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις κατέγραψε εξαιρετική κερδοφορία, αυξημένη κατά 38% σε σχέση με το 2016 μετά τους φόρους, ενώ παραγωγικά, οι δραστηριότητες Γενικών απέδωσαν το 54% επί του συνόλου των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του ομίλου.  

 

 Στη φωτό ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/11/2018 - 18:15

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018», της πιο σημαντικής έκθεσης που οργανώνεται στην Ελλάδα σχετικά με το αυτοκίνητο, η Anytime της INTERAMERICAN πρωτοτύπησε για μια ακόμα φορά, διοργανώνοντας με τη συνεργασία του ΣΠΟΡ FM 94,6 ένα δίωρο  live show, με θεματική εστίαση στην ασφαλή οδήγηση και με δώρα για τους επισκέπτες της έκθεσης που συμμετείχαν στον επιτόπου διαγωνισμό γνώσεων οδικής ασφάλειας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΠΟΡ FM 94,6 μεταδίδονταν tips για την ασφαλή οδήγηση από την Anytime και με την υπογραφή του δημοσιογράφου αυτοκινήτου Άρη Γαλανόπουλου, ενώ μία μέρα πριν ολοκληρωθεί η «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018», δημιουργήθηκε ένα ραδιοφωνικό στούντιο στην είσοδό της.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπομπής, η Anytime και το δίδυμο των Σταύρου Χονδροθύμιου και Αλέξανδρου Τσουβέλα παρουσίασαν στο κοινό όλα όσα αφορούν στην ασφάλιση του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νέα δυνατότητα ασφάλισης που προσφέρει η Anytime στους πελάτες της, ανάλογα με τις μέρες που επιθυμούν να ασφαλιστούν και το ποσόν που θέλουν να διαθέσουν για την ασφάλιση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ραδιοφωνικού show, οι δύο παραγωγοί έξω από το στούντιο έστησαν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι γνώσεων ασφαλούς οδήγησης με τη συμμετοχή επισκεπτών της έκθεσης. Πέντε επισκέπτες, που απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις, κέρδισαν από ένα ετήσιο «value plus» συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου από την Anytime. Με αυτό τον τρόπο, η Anytime υπογράμμισε για μια ακόμη φορά πως η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων, οδηγών και πεζών και αξίζει να επιβραβεύεται η γνώση και η εφαρμογή κανόνων ασφαλούς οδήγησης.