«Η θάλασσα είναι ο δρόμος». Μπορεί κανείς να φέρει στη Χίο τον… Μπάϊντεν;

Αποκαλυπτικός ο Δήμαρχος Χίου για την αξιοποίηση του REX
Παρ, 09/12/2022 - 10:16

«Η θάλασσα είναι ο δρόμος». Μπορεί κανείς να φέρει στη Χίο τον… Μπάϊντεν;

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης το πρωϊ στο Ράδιο – αλήθεια, σε συνέντευξη του, στην επισήμανση, ότι εγκαλείται από την αντιπολίτευση ότι πρότεινε το REX να μετατραπεί σε «Κέντρο ναυτοσύνης» ενώ χρηματοδοτείται για να γίνει ότι ακριβώς ήταν, δηλαδή… Κινηματογράφος.

«Την τελευταία δεκαετία ήταν… λάδικο, για να παρακάμψω μια φράση, να το ξανακάνουμε;» είπε ο Δήμαρχος διευκρινίζοντας.

«Τι θέλουν κάποιοι να παίζουμε με τις λέξεις; Ε, εγώ δεν θα παίξω και αφού μου δίνετε την ευκαιρία να το διευκρινίσω. Μετείχα σε μια Συνεστίαση Χίων, ας την ονομάσουμε έτσι, που συμμετείχαν γνωστοί εφοπλιστές, μιας κάποιας ηλικίας, ας πούμε ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος, ο Συμεών Παληός, ο Αγγελάκος, ο Λού Κολάκης, ο Αντώνης Φαράκλας και άλλοι παρουσία του Ακαδημαϊκού μας Σταμάτη Κριμιζή. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν στο νησί. «Χρωστάνε» στο νησί, έτσι το αισθάνονται, δική τους ήταν η ιδέα.

Έχουμε στο νησί, ένα ναυτικό Πανεπιστήμιο, δυό Ακαδημίες, το TEENS ένα πρότυπο Ιδιωτικό ναυτικό Λύκειο, ΕΠΑΛ Ναυτικής κατεύθυνσης, αρχίζει να γίνεται εφοδιασμός πλοίων, οι αύξηση ταχυτήτων του διαδικτύου επιτρέπει την λειτουργία εφοπλιστικών γραφείων, τι μας λείπει; Ένας μεγάλος Συνεδριακός χώρος, να μπορούν να γίνονται Διεθνή Συνέδρια, να έρχονται στη Χίο, όχι ένας αλλά δέκα Μπάϊντεν. Αυτούς ποιός θα τους φέρει ο Κάρμαντζης, ο Μηταράκης, ο Μητσοτάκης; Ξεχάστε το, δεν μπορούν. Οι εφοπλιστές μπορούν. Αυτοί θα τους φέρουν, η Χίος μπορεί να γίνει το Ναυτιλιακό Κέντρο του κόσμου, σημείο αναφοράς, σημείο συνάντησης της ναυτοσύνης. Και ξέρετε πού; Απέναντι από τον Ερντογάν. Αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο μας και όχι μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τι μου ζήτησαν λοιπόν; Ένα μεγάλο Συνεδριακό χώρο. Δηλαδή τι να το κάνουμε το REX; Να έχουμε δύο… Ομήρεια σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου; Τι είμαστε η Πάτρα, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη; Ποιος είπε ότι θα αλλάξει η χρήση του REX; Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει χώρος πολιτισμού, με Αίθουσα Συνεδρίων, προβολών κ.λ.π και να ονομαστεί «Κέντρο Ναυτοσύνης» που όλα γύρω του από τις προβολές, μέχρι τα Σεμινάρια, μέχρι τα Συνέδρια και τα Διεθνή να κινούνται γύρω από την Ναυτιλία;

Έλεος, καταλαβαίνω ότι με τέτοιο οργασμό έργων κάτι πρέπει να πει και η Αντιπολίτευση αλλά ας βρούν κάτι άλλο. Το REX θα γίνει «Κέντρο Ναυτοσύνης» και θα το χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, κυρίως αυτά",  κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα